Telstar in eigen huis onderuit


Telstar heeft het NAC knap lastig gemaakt. Pas in de slotfase kunnen de Brabanders de zege veilig stellen: 1-2. Vlak voor rust scoort Glynor Plet namens de thuisclub. Net na het begin van het tweede bedrijf is Mounir El Allouchi de doelpuntenmaker. Zeven minuten voor het einde is het Mario Bilate die de winnende treffer achter Jasper Schendelaar schiet.


De wedstrijd is net onderweg. Ilias Bronkhorst wordt door Kaj de Rooij onder druk gezet. De verdediger lijdt balverlies. Redouan El Yaakoubi gooit zijn ziel en zaligheid in de strijd en voorkomt zo de 0-1. Tien minuten verder wordt Kaj de Rooij net voor het strafschopgebied door Rashaan Fernandes gehaakt. De bal uit de vrije trap wordt door Thom Haye in de witte muur geschoten. In de 23e minuut is daar de eerste schietkans van de thuisclub. Welat Cagro waagt van ver een poging. Zijn schot eindigt net langs de verkeerde kant van de paal tegen de reclameborden. Zes minuten later ontvangt Mario Bilate in buitenspelpositie staande de bal. Hij mag doorgaan. In het één tegen één duel met Jasper Schendelaar komt de keeper als winnaar uit de strijd. Zestig tellen later schiet Mounir El Allouchi een vrije trap de volle zestien in. Moïse Adilehou krijgt zijn hoofd tegen de bal. De verdediger kopt de bal in de handen van de Telstardoelman. In de 39e minuut schiet Lewis Fiorini na een individuele actie de bal naast. Twee minuten later gaat Kaj de Rooij op avontuur. Ook hij stuit op Jasper Schendelaar. De corner die hierop volgt wordt door Moïse Adilehou ruim naast gekopt. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Gerrets komt Telstar op een 1-0 voorsprong. Een hoogstandje van Cas Dijkstra, hij speelt de bal over Thom Haye heen, gaat hieraan vooraf. Uit zijn voorzet scoort Glynor Plet zijn dertiende treffer van het seizoen. Niet veel later mogen beide ploegen en de arbitrage de warmte van de kleedkamers opzoeken.
 

Vrijwel direct na het begin van de tweede helft staat de gelijkmaker op het scorebord. Michaël Maria haalt de achterlijn en trekt de bal voor. Mounir El Allouchi tekent voor de 1-1. Eén minuut later ontsnapt Lex Immers aan zijn tweede gele kaart. Scheidsrechter Gerrets neemt hem in bescherming en wuift de overtreding weg. De spons van Clement Uittenboogaard doet wonderen. Anass Najah kan verder. Even later wordt Lex Immers door zijn trainer Maurice Steijn in bescherming genomen. Hij wordt naar de kant gehaald. Nieuwkomer Anco Jansen is zijn vervanger. In de 53e minuut let de Telstarverdediging niet op als Kaj de Rooij diep gestuurd wordt. Jasper Schendelaar is wel bij de pinken en voorkomt een 1-2 achterstand. Met nog zo’n twintig minuten op de klok zet Thom Haye de bal voor. Anco Jansen schiet de bal direct in, maar juist daar waar Jasper Schendelaar staat. Drie minuten verder passeert Mario Bilate een viertal withemden. Hij wordt een beetje uit balans gebracht als hij de bal in schiet. Hij mikt daardoor te hoog. In de 83e minuut komt NAC op 1-2. Uit een hoekschop komt Mario Bilate in het strafschopgebied aan de bal. Hij geniet van veel vrijheid. Daar profiteert hij optimaal van en schiet de tweede NAC-treffer tegen het net: 1-2. In de absolute slotfase komt Telstar twee keer goed weg. In de vier minuten extra speeltijd komt Jasper Schendelaar als winnaar uit de strijd in een duel met invaller Darrel Maatsen. Even later is Mario Bilate ook dicht bij een Bredase treffer. Ook nu is Jasper Schendelaar de situatie meester. De resterende tijd is voor de thuisclub te kort om de 2-2 op het scorebord te schieten of te koppen.

 

STATISTIEKEN


Opstellingen
Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 5. Redouan El Yaakoubi, 7. Rashaan Fernandes, 9. Glynor Plet, 11. Anthony Berenstein (68e min. 13. Vincent Regeling), 21. Anass Najah, 23. Cas Dijkstra (68e min. 10. Daniel Adshead), 25. Shayne Pattynama (90e min. + 2 15. Redouan Taha), 28. Welat Cagro en 30. Ozan Kökcü (77e min. 12. Robin Eindhoven). Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Farouq Limouri, , 16. Niels van Wetten, 17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane, 26. Tom Overtoom, 27. Roscello Vlijter en 39. Marwan El Ouardani.NAC: 1. Nick Olij, 2. Robin Schouten (81e min. 21. Moreno Rutten), 4. Moïse Adilehou (73e min. 20. Dion Malone), 5. Michaël Maria, 6. Lewis Fiorini, 7. Kaj de Rooij (81e min. 12. Darren Maatsen), 8. Mounir El Allouchi, 9. Lex Immers (51e min. 19. Anco Jansen), 14. Ramon Hendriks, 33. Thom Haye en 42. Mario Bilate. Wel op de bank maar niet gespeeld: 11. Nick Venema, 15. Jehtro Mashart, 16. Chiel Kramer, 18. Yassine Azzagari, 23. Roy Kortsmit, 24. Colin Rösler, 40. Marouan Azarkan en 55. DJ Buffonge.


Scoreverloop
45e min. 1-0 Glynor Plet
48e min. 1-1 Mounir El Allouchi
83e min. 1-2 Mario BilateArbitrage
Scheidsrechter: de heer L. Gerrets
Assistent-scheidsrechters: de heren R. Brondijk en M. Küçükerbir
Vierde official: de heer R. Weiland


Gele kaarten:
45e min. +1 Lex Immers
56e min. Shayne Pattynama
80e min. Anthony Correia
88e min. Anco Jansen
89e min. Moreno Rutten


Toeschouwers
0

 

Naar boven