Telstar en PEC Zwolle in evenwicht

Zaterdag 5 september was het zover. Om 14.30 uur was de aftrap van de eerste wedstrijd voor Telstar Vrouwen in de Beloften competitie. Een spannende dag voor velen. Met het team, de staf, sponsoren en vele vrijwilligers was toegeleefd naar dit moment.
 

Achter de schermen was de weken voorafgaand aan deze dag hard gewerkt. Niet alleen op het veld maar ook daarbuiten. Aan alles was gedacht. Een hartelijk ontvangst bij de ingang met een mooie folder van de Witte Leeuwinnen, keurig geschonken koffie uit een heuse Telstarbeker, ballenmeisjes van DSS, sponsorlogo’s op het scorebord en een professionele stadionspeaker.
 

Op de tribunes liep het lekker vol. Het publiek zat keurig op 1,5 meter van elkaar. Schreeuwen en zingen was verboden, klappen mocht wel en dat werd dan ook meteen gedaan bij het voorstellen van het team. Bij de opkomst klonk ‘The eye of the tiger’ uit de speakers.
 

Telstar begon sterk. In de 6e minuut was er een eerste kans voor Lala. Haar schot op doel ging net naast. Kira en Isa kregen kansen.
 

Felle duels werden uitgevochten op het middenveld. PEC Zwolle zorgde voor een gevaarlijke situatie uit een vrije trap maar dit eindigde in buiten spel. Er was veel balbezit voor Telstar, een doelpunt hing in de lucht maar viel niet en met 0-0 ging men de rust in.
 

Sharon kwam er na de rust in voor Lune. Floor kreeg twee mooie kansen, keepster Jasmijn had prima reddingen en Lize kwam in het veld voor Lala. Daarna pakte de keeper van PEC Zwolle een terugspeelbal in haar handen waarna een vrije trap volgde. Ook die ging er niet in.
 

Janne kwam erin voor Rachel. In de 71e minuut knalde Puck de bal met een mooi afstandsschot net naast. Floor wisselde met Lieke. In de 76e minuut was daar, wat tegen de verhouding in, een goal van PEC Zwolle. Telstar herpakte zich, Lize schoot in de 77e minuut net over. Kira maakte plaats voor Magenta. In de laatste minuten zette Telstar nog meer druk. Er volgde nog een vrije trap en een corner maar de gelijkmaker zat er, hoe verdient ook, niet in. Het spel van Telstar was goed. PEC Zwolle kwam niet aan opbouwen toe. De meeste en beste kansen waren voor Telstar dat goed georganiseerd speelde. Een klein moment van onoplettendheid zorgde voor het doelpunt van PEC. Het spel van Telstar geeft vertrouwen voor de toekomst.
 

Aanvoerster Puck Donker: ’Als team zijn we onze afspraken die we voor de wedstrijd hebben afgesproken, goed nagekomen. We hebben veel kansen gecreëerd, nu moeten ze er alleen nog in. We deden zeker niet onder voor PEC en ik ben benieuwd naar dit seizoen. We hebben het voor de eerste officiële wedstrijd goed gedaan. Op naar meer!’


Ook trainer Hans de Winter kijkt blij en trots terug op deze eerste wedstrijd. ‘Ik ben trots op wat er op het veld en daarbuiten is neergezet. Voor de wedstrijd zit het verschil hem in de jaren ervaring. PEC Zwolle is jaren bezig, wij zijn debutant. We hebben het de ploeg ontzettend lastig gemaakt. Wij zijn nu acht weken bezig met dit team, we maken grote stappen. Ik ben benieuwd waar wij over acht weken staan!’

Naar boven