2-2

Telstar - Helmond in evenwicht

T.o.v. de wedstrijd van afgelopen maandag begon Telstar met 1 wijziging aan de wedstrijd. Yael Liesdek maakt plaats voor de terugkerende Delvechio Blackson.

In de beginfase van de wedstrijd was het Cas Dijkstra die tot tweemaal toe een kans kreeg. De eerste was na 5 minuten toen hij van afstand ruim over schoot. En na 5 minuten later dribbelde Dijkstra het doelgebied in, kapte knap zijn tegenstander uit maar stuitte daarna op de doelman van Helmond Sport. Telstar bleef gevaarlijk en creëerde enkele mogelijkheden. Glynor Plet kreeg nog een kopkans maar hij kon de bal geen kracht mee geven en de bal belande makkelijk in de handen van de doelman.

Daarna kwam Helmond wat beter in de wedstrijd en werd Telstar wat slordiger. Bensabouh leverde de bal zomaar in en gelukkig voor de Witte Leeuwen schoot de aanvaller van Helmond Sport de bal naast het doel. Vlak daarna was Plet de tegenstander te slim af maar werd hij randje 16 naar beneden getrokken. Blackson ging achter de bal staan en schoot de vrije trap prachtig in het doel. Helaas had de scheidsrechter nog niet gefloten dus de goal werd niet goedgekeurd. De herkansing werd door Blackson over geschoten. In de 30e minuut kwamen de Witte Leeuwen weer gevaarlijk voor het doel en kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Sven van Doorm die hard op doel schoot maar de keeper kon redding brengen. Nog geen minuut later was er weer een aanval van de thuisploeg en de afvallende bal kwam bij Bensabouh terecht. Hij bedacht zich geen moment en haalde van grote afstand uit en via de vingertoppen van de doelman ging de bal in het net. 1-0. Nog geen drie minuten later werd Dijkstra diep gestuurd door een fraaie bal van Fernandes. Dijkstra kapte weer fraai zijn tegenstander uit en via een Helmonds been verdween de bal achter de doelman. 2-0. Helaas konden de bezoekers vlak voor rust nog wat terug doen en kopte Van Landschoot de 2-1 binnen.


RUST


Cas Dijkstra bleef geblesseerd achter in de kleedkamer en zijn vervanger was Ozan Kökcü. De tweede helft was matig van de thuisploeg. Telstar probeerde met man en macht naar voren te gaan maar er werden nauwelijks kansen gecreeerd. Op een kopkans van Kökcü gebeurde er weinig in de beginfase. Maar in de 71e minuut wist Helmond Sport de stand gelijk te trekken. Via een uitbraak kwam de bal terecht bij Goselink die de bal met enig geluk via de paal achter Doornbusch kreeg. 2-2.

Andries Jonker haalde Fernandes en Van Doorm naar de kant en bracht Van Velzen en Smit in het veld. Ook werd Berenstein nog in het veld gebracht voor Blackson maar het mocht allemaal niet meer baten. De stand bleef op 2-2 steken en daarmee pakte beide ploegen een punt.
 

Opstelling Telstar:
Doornbusch, Aktas, Blackson(79 Berenstein), Bensabouh, Fernandes(74 Smit), van Doorm(74 Van Velzen), Plet, Overtoom, Vandermeulen, Dijkstra(46 Kökcü), Zakir.

 

Naar boven