0-2

Telstar boekt prima resultaat in Eindhoven

Vanavond speelden de Witte Leeuwen op de Herdgang tegen Jong PSV. Vorig seizoen wist Telstar met 2-3 te winnen in Eindhoven dus laten we hopen dat Mike Snoei en zijn mannen dit een mooi vervolg kunnen geven. Gesteund door 33 uitsupporters die de reis naar Eindhoven hadden gemaakt.
 

Thomas Oude Kotte, Koen Blommestijn, Cas Dijkstra, Anwar Bensabouh en Cain Seedorf ontbraken vanwege blessures.
 

De wedstrijd op de Herdgang begon erg tam. Beide ploegen waren aan het aftasten en nog wat slordig in de passing. Na 10 minuten kwam pas het eerste schot op doel. De thuisploeg dribbelde het 16-meter gebied in en haalde hard uit. Gelukkig kon Koeman de bal knap keren en werd het een hoekschop. Nog geen vijf minuten later was het weer Jong PSV dat mocht schieten. Nu werd er met een bekeken schuiver de paal geraakt. Daar kwam Telstar goed weg. Het was de thuisploeg dat de dienst uitmaakte in de openingsfase in Eindhoven.
 

In de 23e minuut kreeg Telstar de eerste mogelijkheid en wat voor één. Het was Overtoom die met een prachtige pass Kruiver bereikte. Kruiver gaf de bal in 1 keer voor op Min die met zijn schot op de goed uitkomende doelman stuitte. Telstar kwam na deze actie beter in de wedstrijd en meer aan voetballen toe. Verdedigend stonden de Witte Leeuwen hun mannetje maar voorin kwamen ze er nog te weinig aan te pas.

 

RUST

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Het praatje van Mike Snoei in de rust wierp zijn vruchten af want Telstar kwam goed de kleedkamer uit en nam gelijk het initiatief. Maar Telstar kon het de doelman van Jong PSV niet moeilijk maken en langzaam maar zeker kwam de thuisploeg ook wat meer in het spel.
 

In de 66e minuut veroverde Blackson de bal op het middenveld en stoomde door naar voren. Via een slim balletje wist hij Min te vinden die in het strafschopgebied naar beneden werd gehaald. De scheidsrechter wees resoluut naar de stip. Giousis wist wel raad met deze bal en stuurde de doelman de verkeerde hoek in: 0-1 voor de Witte Leeuwen!
 

Een paar minuten na de 0-1 kwam Telstar goed weg toen Flyger namens de thuisploeg een diepe bal knap op zijn borst aannam en in een duel met Aktas naar de grond ging. Het had alle schijn van een overtreding maar de scheidsrechter blies niet op de fluit en het spel ging verder. In de tegenaanval had Giousis de bal aan de linkerzijde, kapte naar binnen en gaf een prachtige ingedraaide voorzet. De bal ging net over het hoofd van Ainsalu maar plots kwam daar Liesdek inglijden en die raakte de bal heerlijk. De doelman was kansloos en de 0-2 kwam op het scorebord.
 

Na de 0-2 was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg probeerde nog te voetballen maar de verdediging van Telstar stond als een huis en liet vanavond niets door gaan. Een welkome verdiende overwinning in Eindhoven en drie punten mee de bus in richting Velsen-Zuid.
 


Opstelling Telstar

Koeman, Apau, Aktas, Blackson, Plet(73 Ainsalu), Giousis, Overtoom(90 Soares), Kruiver(73 Liesdek), Min, Najah, Mulder

Naar boven