0-1 in Dordrecht

Telstar boekt eerste overwinning

De wedstrijd aan de Krommedijk begon een kwartier later omdat de Witte Leeuwen in de file zaten en zodoende niet op tijd aanwezig konden zijn.

Telstar trad in dezelfde opstelling aan als de week er voor toen het tegen Almere City speelde. Het eerste gevaar kwam van de gastheren maar het schot werd gelukkig geblokt. In de 10e minuut leek Telstar op voorsprong te komen maar om onduidelijke redenen floot de scheidsrechter. Waarom weet niemand maar hij telde in ieder geval niet. Na een paar kleine kansen over en weer gingen beide teams de kleedkamer in voor de rust.
 

Ruststand 0-0
 

Andries Jonker greep met 3 wissels in tijdens de rust. Plet, Fernandes en Blackson bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Smit, Liesdek en Van Velzen. Het bleek een goede zet te zijn van de trainer want Telstar schoot uit de startblokken. Na een kwartier werd Smit knap vrijgespeeld voor de keeper maar hij schoot van dichtbij tegen de benen aan van de keeper. Kort daarna kreeg Dijkstra een prachtige mogelijkheid om 0-1 binnen te schieten maar de keeper wist knap te redden. De rebound belande wel in het doel maar werd afgefloten vanwege buitenspel. In de 71e minuut kreeg Telstar een corner welke werd binnengekopt door Aktas. Eindelijk de dik verdiende voorsprong. Van Velzen mocht tien minuten na de 0-1 vanaf 11 meter aanleggen om de voorsprong te vergroten maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman. In de 80e minuut verliet Dijkstra het veld voor Kökcü. Het werd nog spannend aan het einde van de wedstrijd maar de Witte Leeuwen wisten zich kranig te verweren en sleepte de winst over de streep.
 

Opstelling Telstar:
Koeman jr, Aktas, Blackson(46 Liesdek), Bensabouh, Fernandes(46 Smit), van Doorm, Plet(46 Van Velzen), Overtoom, Vandermeulen, Dijkstra(80Kökcü), Zakir.

 

Naar boven