Invaller Smit met de 0-1

Telstar boekt derde zege op rij!

De Witte Leeuwen begonnen in Den Bosch met 1 wijziging t.o.v. de vorige wedstrijd. Yael Liesdek verving de geblesseerde Yassine Zakir.
 

De wedstrijd in Stadion de Vliert begon redelijk voor Telstar maar de kansen bleven uit. In de 5e minuut was er een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg toen een vrije trap naast het doel van Koeman werd verwerkt. De duels werden voornamelijk op het middenveld gespeeld en van beide kanten nog geen grote kansen. In de 15e minuut kreeg Telstar de eerste grote kans via Fernandes. De rappe buitenspeler reageerde op een steekpass maar stuitte op de doelman en de rebound werd door Plet naast geschoten. 10 minuten later kreeg de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd. Hornkamp kreeg de bal in de 16 die knap Aktas uitspeelde en in de korte hoek schoot maar Koeman wist knap redding te brengen.

Daarna viel er weinig te genieten voor de toeschouwers. Alleen voormalig Witte Leeuw Gaston Salasiwa schoot nog een keer van afstand richting doel maar zag zijn inzet net naast gaan. Vlak voor rust ook nog de eerste corner van de wedstrijd maar de doelman van Den Bosch kon deze makkelijk vangen. Al met al een weinig enerverende eerste helft.

Ruststand 0-0

In de rust bleef Blackson achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Berenstein. Al na twee minuten in de 2e helft kreeg Plet de bal voor de voeten na balverlies van de thuisploeg maar zijn schot ging over. In de 51e minuut ook een schot van Ahannach die namens Den Bosch over schiet. De thuisploeg drong wat meer aan en Koeman moest ook een aantal maal ingrijpen maar hield zijn doel schoon. Ook Bensabouh voorkwam met een goede tackle dat de bal in het doel belande.

In de 65e minuut komt Rein Smit in het veld voor Yael Liesdek. Er viel ook deze helft weinig te genieten met slechts een aantal mogelijkheden aan beide kanten. Een kwartier voor tijd kreeg Berenstein van dichtbij een grote kans maar zijn inzet kwam tegen de doelman van Den Bosch. Dijkstra verliet kort daarna het veld voor Kökcü. In de extra tijd kwam ook Niels van Wetten nog in het veld voor Vandermeulen. Niemand die meer op iets rekende maar daar was opeens Rein Smit in blessuretijd. Hij ging alleen op het doel af en wist de doelman te verschalken met een slim balletje. 0-1!  En dat betekende de derde overwinning op rij waardoor de Witte Leeuwen naar plaats 12 op de ranglijst klimmen.
 

Opstelling Telstar:
Koeman jr, Liesdek(65 Smit), Aktas, Blackson(46 Berenstein), Bensabouh, Fernandes, van Doorm, Plet, Overtoom, Vandermeulen(90 van Wetten), Dijkstra(80 Kökcü).

 

Naar boven