Strafexpeditie in Den Bosch

De Witte Leeuwen toonden zich in Den Bosch geen schim van de goed voetballende ploeg die we dit seizoen al vaak gezien hebben. In de laatste uitwedstrijd van het seizoen, met voorafgaande nog zicht op het linkerrijtje, ging Telstar met 4-1 onderuit en eindigde de laatste uitwedstrijd in mineur.

 

Bij Telstar keerde een aantal spelers weer terug na een korte afwezigheid. Doelman Schendelaar startte op de bank, maar Redouan El Yaakoubi mocht direct vanaf het beginsignaal starten. De beginfase was aftastend van beide kanten. Het gevaar wat gesticht werd kwam uit dode spel momenten. Aanvoerder Korpershoek was het dichtste bij een treffer toen een vrije trap voor zijn voeten viel. Hij schiet echter over het doel. Na een kwart wedstrijd profiteerde FC Den Bosch optimaal toen doelman Doornbusch te laat was en de bal vlak voor zijn vuist verlengd zag worden in het lege doel. Van der Velden zette daarmee FC Den Bosch op voorsprong en daarmee nam de wedstrijd al snel een andere wending. Het lukte Telstar maar moeilijk om zich door de hechte defensie van de Bosschenaren te voetballen. Nog amper bekomen van de eerste treffer moest Telstar alweer de bal uit het net halen. Via de linkerkant ontsnapte Postema. Zijn voorzet werd in een kluts situatie onvoldoende weggewerkt en de afvallende bal werd hard in de verre hoek geschoten. Een 2-0 achterstand na een half uur spelen. Een situatie waar de Witte Leeuwen maar zelden mee te maken hebben gehad. Telstar drong wat meer aan richting het einde van de eerste heft, maar de aanvallers konden amper een vuist maken. Opvallend was het aantal vrije trappen op gevaarlijke posities dat Telstar kreeg, maar slechts éénmaal werd het echt gevaarlijk toen Cagro de bal rakelings naast schoot. Namens FC Den Bosch wist Hornkamp doelman Doornbusch nog in de problemen te werken. Zijn vrije trap was hard en met veel effect, maar de doelman had er een prima antwoord op.

 

Trainer Andries Jonker greep in in de rust en bracht Bronkhorst en Limouri het veld in. Het zorgde voor een kleine opleving aan Telstar zijde dat de aanval zocht, maar slechts één maal gevaarlijk werd toen Overtoom het doel onder vuur nam. Het was wederom FC Den Bosch dat zich enorm effectief toonde. Hornkamp kreeg de bal op de rand zestien voor het inschieten. Zijn inzet leek naast het doel te verdwijnen, maar een via een Telstar been verdween de bal alsnog achter de kansloze doelman die slechts kon toekijken. FC Den Bosch leek nog altijd niet genoeg te hebben en zocht veelvuldig via de zijkanten het doel van Telstar. Slordigheden in de opbouw gaven FC Den Bosch alle ruimte om ook de 4-0 hard onder Doornbusch door te schieten. Een strafexpeditie zoals we deze dit seizoen weinig tot niet gezien hebben. Gelukkig was daar nog de eretreffer toen Fernandes via de linkerkant zichzelf goed vrij wist te spelen in de zestien. Hij stelde Bronkhorst in staat zijn doelpunt mee te pikken, maar het was slechts een hele kleine pleister op de grote wonden deze avond in Den Bosch.

Naar boven