0-0

Slechte middag in Almere

Vandaag stond de wedstrijd tegen de rode lantaarndrager op het programma: Almere City. Eindelijk weer met wat publiek in het stadion. Helaas moest Andries Jonker noodgedwongen thuis blijven. Zijn assistenten Anthony Correia en Michael Dingsdag namen de honneurs waar. De opstelling was gelijk aan die van de overwinning op Jong Ajax.

De openingsfase was erg wisselvallig van beide kanten en er werden nauwelijks kansen gecreƫerd. Zowel Telstar als Almere waren nog zoekende en er werden een flink aantal fouten gemaakt. In de 3e minuut was er een schot op doel van Giovanni maar de doelman weest deze makkelijk tegen te houden. Jip Molenaar kreeg geel in de 13e minuut en op een kopkans van Almere na viel er weinig te genieten. Er werd amper gevoetbald door Telstar. Veel lange ballen naar voren zonder een idee er achter. De thuisploeg daarentegen kwam iets beter in de wedstrijd en wist elkaar wat beter te vinden. In de 24e minuut belande een voorzet bij de tweede paal en bracht Koeman knap redding toen Duijvenstein namens Almere uithaalde in de korte hoek. Paar minuten later moest Koeman weer handelend optreden. Ditmaal bij een kopbal die recht op hem af kwam. De thuisploeg speelde aardig, wist goed te combineren en zorgde ervoor dat Telstar niet in het spel kwam.


RUST

Telstar had het erg zwaar in de eerste helft en kwam nauwelijks aan voetballen toe. Rein Smit bleef achter in de kleedkamer en werd vervangen door de jarige Glynor Plet.

Het spelbeeld veranderde niet veel t.o.v. de eerste helft. De thuisploeg was aan het voetballen en Telstar kwam er nauwelijks aan te pas. In de 58e minuut was het eindelijk Telstar dat via Van Doorm een kans kreeg. Een verre uittrap van Koeman kwam bij Zakir die de bal teruglegde op Van Doorm. De middenvelder bedacht zich geen moment en haalde uit. Doelman Bakker tikte de bal knap uit de kruising. Na deze kans kwam Telstar toch wat meer aan het voetballen toe en wisten de spelers elkaar beter te vinden. In de 66e minuut kwam Van Velzen in het veld. Hij verving Giovanni die zijn draai niet kon vinden vanmiddag. De wedstrijd kabbelde voort en alhoewel Telstar minder slecht voetbalde was het de thuisploeg die toch de beste mogelijkheden kreeg. O.a. Aktas en Molenaar moesten regelmatig ingrijpen om een doelpunt te voorkomen. Een kwartier voor tijd kwamen Vandermeulen en Akoy binnen de lijnen in de plaats van Aktas en Dijkstra.

In de 81e minuut was het bijna 1-0 voor Almere City. In het 16-meter gebied kapte de aanvaller zich knap vrij en zijn schot ging via het been van Van Doorm net naast het doel. Telstar wist geen kans meer te creeeren en Almere City deed dat wel maar wist de bal niet in het netje te krijgen. Gelukkig had Koeman een goede dag en wist hij doel schoon te houden. Eindstand 0-0

 

Opstelling Telstar:
Koeman jr, Molenaar, Aktas(72 Vandermeulen), Fernandes, van Doorm, Dijkstra(72 Akoy), Zakir, Tugarinov, Vlijter, Smit (46 Plet), Giovanni (66 Van Velzen)

 

Naar boven