4-3

Seizoen 21-22 eindigt met een nederlaag

In de laatste wedstrijd van het seizoen mocht doelman Trevor Doornbusch starten ten koste van Abdel Elouazzane. Ook Jay Kruiver begon in de basisopstelling waardoor Yassine Zakir op de reservebank terecht kwam.

De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd als de nummer 6 van de ranglijst. Veruit het meeste balbezit voor Roda en de Witte Leeuwen op jacht naar de bal. Roda JC kwam al in de 6e minuut op voorsprong. Pflucke schoot de bal op prachtige wijze achter Doornbusch in de kruising vanaf de 16meter. 1-0. Telstar liet zich niet van de wijs brengen en kwam al snel op gelijke hoogte. Giovanni noteerde in de 10e minuut zijn eerste treffer van het seizoen voor Telstar. Hij kopte raak bij de tweede paal na een goede voorzet van Blackson. 1-1

Roda JC bleef de ploeg met het balbezit en de mogelijkheden maar tot grote kansen kwam de thuisploeg niet. De Witte Leeuwen stonden verdedigend prima hun mannetje en Roda ging slordig met de kansen om. Plotseling komt Telstar in de 35e minuut op voorsprong. Weer is het Giovanni die het net weet te vinden. Blackson moest alle moeite doen om de bal binnen te houden en met enig geluk kwam de bal bij Giovanni die zijn tweede van de avond binnen schoot achter voormalig Telstar doelman Rody de Boer. 1-2

RUST

De tweede helft begon zonder wijzigingen van Andries Jonker. En de Witte Leeuwen kwamen goed uit de kleedkamer want Kökcü had na geklungel van Rody de Boer de 1-3 op de schoen maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Even later was ook Overtoom dichtbij een treffer maar zijn schot ging net over. Telstar blijft het verloop van de tweede helft prima spelen en je zou haast niet zeggen dat er 13 plaatsen verschil op de ranglijst is. De Witte Leeuwen belonen het puike optreden door in de 68e minuut zelfs de 1-3 op het scorebord te zetten. Bensabouh schiet in de tweede instantie via de onderkant van de lat binnen nadat De Boer een schot van Kökcü wist te keren.

Telstar leek de touwtjes in handen te hebben na deze riante voorsprong maar in de 75e minuut kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Guus Joppen schoot de 2-3  bij de 2e paal binnen en Roda rook bloed.

Het was alle hens aan dek voor Telstar om de gelijkmaker te voorkomen. Dylan Vente was enkele minuten na de 2-3 dichtbij een treffer maar zijn kopbal van dichtbij werd met een prachtige reflex van Doornbusch over getikt. De doelman wist kort daarna wederom knap te redden. Ditmaal op een goed schot van Pflucke die naast werd getikt. Helaas was het vijf minuten voor tijd toch raak voor Roda JC. Vente tikte de bal bij de tweede paal binnen en het stond 3-3. De spelers pakten de bal uit het doel en renden naar de middenstip om zo snel mogelijk weer te beginnen. Telstar was de kluts helemaal kwijt toen het in de 87e minuut een strafschop tegen kreeg. Volgens de scheidsrechter beging Van Doorm een overtreding en hij wees resoluut naar de stip. Pflucke stuurde Doornbusch de verkeerde hoek in en verzilverde dit buitenkansje: 4-3.

Het scoreverloop was exact hetzelfde als in de heenwedstrijd eerder dit seizoen. Toen gaf Telstar ook een 3-1 voorsprong weg en verloor het uiteindelijk met 4-3. Telstar eindigd het seizoen met een zure nederlaag op een teleurstellende 19e plaats op de ranglijst.

Volgend seizoen weer nieuwe kansen!

Opstelling Telstar:
Doornbusch, Molenaar, Aktas, Blackson(71 Vlijter), Bensabouh, van Doorm, Plet, Overtoom, Kökcü(77 Dijkstra), Kruiver(77 Zakir), Giovanni(85 Van Velzen)

Naar boven