1-4

Ruime nederlaag op de maandavond

Vanavond speelde Sven van Doorm zijn 100e competitiewedstrijd voor de Witte Leeuwen. Tegenstander NAC Breda kwam zonder voormalig Witte Leeuw Ralf Seuntjens.

De Witte Leeuwen begonnen alleraardigst aan de wedstrijd en tikte er vrolijk op los. In de 10e minuut kwam ook de verdiende 1-0 op het scorebord. Een schot uit de 2e lijn van Kökcü werd geblokt en kwam voor de voeten van Vlijter die de bal hoog in het doel binnen schoot.

Telstar kreeg daarna nog mooie kansen op de 2-0 maar Giovanni (zijnet) en Bensabouh (redding Olij) kregen de bal niet achter de lijn. Tegen de verhoudingen in kwamen de bezoekers toch al snel op gelijke hoogte. Velanas kreeg teveel ruimte en schoot de 1-1 binnen vanaf ongeveer 16meter. NAC Breda kwam steeds beter in de wedstrijd en kwam in de 30e minuut zelfs op voorsprong. Bensabouh ging bij de achterlijn naar de grond maar de arbiter wuifde het weg. Banzuzi kon er met de bal vandoor, gaf de bal af op Hilterman en die schoot hem onberispelijk achter Koeman. 1-2

Beide ploegen kregen nog goede mogelijkheden in het laatste kwartier van de eerste helft. Zo was Giovanni nog gevaarlijk met een kopbal en kreeg Smit vlak voor het doel de bal niet goed onder controle waardoor zijn kans verkeken was.

RUST

Andries Jonker bracht een tweetal nieuwe spelers in het veld voor de tweede helft. Smit en Vlijter bleven achter in de kleedkamer en zij werden vervangen door Tugarinov en Plet. Het spel ging op een neer in de openingsfase. Wolters gaf twee prima voorzetten op Plet maar een kopbal ging voorlangs en de tweede poging kwam op de paal. Aan de andere kant was het Koeman die tweemaal handelend moest optreden toen de bezoekers gevaarlijk werden voor het doel.

In de 68e minuut is weer raak voor de bezoekers. Vlak voor het doel komt de bal uit de kluts bij Velanas die de bal hard binnen schiet. 1-3. NAC Breda op een riante voorsprong.

Andries Jonker bracht nog een aantal verse krachten binnen de lijnen maar het mocht niet meer baten. Echte grote kansen kwamen er niet meer voor Telstar. Via voorzetten probeerden Kruiver en Wolters de spitsen te bedienen maar de ballen kwamen helaas niet aan. NAC kwam er een aantal maal gevaarlijk uit op de counter maar waren, gelukkig voor Telstar, slordig in de afronding. In de 92e minuut wist NAC toch nog een keer het net te vinden. Van Schuppen schoot de bal hard in de korte hoek langs Koeman. 1-4 en dat was ook de eindstand.

A.s. vrijdag een nieuwe kans om thuis de overwinning te pakken, dan komt FC Dordrecht op bezoek in Velsen-Zuid
 

Opstelling Telstar:
Koeman, Aktas, Bensabouh(61 Molenaar), Fernandes, van Doorm, Dijkstra(73 Kruiver), Kökcü, Vlijter(46 Tugarinov), Smit(46 Plet), Wolters, Giovanni.

Naar boven