1-1

Punt voor Telstar na "Avondje NAC"

De Witte Leeuwen speelden vanavond in het Rat Verlegh Stadion tegen NAC Breda voor een ouderwets “Avondje NAC”
 

Captain Glynor Plet ontbrak vanavond vanwege een blessure. Anwar Bensabouh nam de aanvoerdersband van hem over. Daarnaast ontbraken ook Oude Kotte, Liesdek en Blommestijn bij de selectie.
 

Het spel golfde op en neer in de beginfase van de wedstrijd maar de thuisploeg had meer het overwicht. NAC wilde wel maar kwam aanvallend net wat tekort om het Koeman lastig te maken. Het was pas in de 21e minuut dat  er doelpunt op het scorebord viel. Een vrije trap van rechts kwam bij de vogelvrije Kotzebue die de bal bij de tweede paal makkelijk kon binnen lopen. 1-0


Lang kon NAC daar niet van genieten want Telstar wist al 2 minuten later de stand gelijk te trekken. Een corner van Giousis viel op het hoofd van Apau waarna de bal het doel in rolde. Apau wist er weinig van want hij de kreeg de bal min of meer per ongeluk op zijn hoofd, maar hij telt wel: 1-1. De wedstrijd leek na de twee treffers los te komen en de ploegen durfden meer te voetballen. De aanvallen werden dreigender maar tot meer treffers kwam het niet.
 

RUST
 

Telstar kwam goed uit de kleedkamer en leek het over een andere boeg te gaan gooien. Met wat meer druk vooruit wilde het de thuisploeg het voetballen onmogelijk te maken en dat lukte aardig. Maar daarentegen kwam Telstar er zelf ook niet echt aanvallend aan te pas. NAC bracht een half uur voor tijd drie verse spelers binnen de lijnen maar ook dat mocht niet baten. Alhoewel de thuisploeg in de slotminuten nog flink wist aan te vallen en met een aantal corners ook erg gevaarlijk was, wist Telstar prima stand te houden en een punt binnen te slepen.
 

Dit was de zevende opeenvolgende wedstrijd waarin Telstar ongeslagen bleef. Een punt kon worden meegenomen na een “Avondje NAC”Opstelling Telstar

Koeman, Apau, Aktas, Blackson, Bensabouh(80 Ainsalu), Giousis, Overtoom, Kruiver, Min, Najah, Mulder

Naar boven