2-1

Puike overwinning voor Telstar tegen Roda JC

De wedstrijd tegen Roda JC stond in teken van de Coming Out Day en de #alltogetherchallenge. De Witte Leeuwen speelden in prachtige, door Robey Sportswear ontworpen, regenboogshirts.

 

Thomas Oude Kotte, Koen Blommestijn, Anwar Bensabouh en Cain Seedorf ontbraken vanwege blessures.

 

De eerste tien minuten van de wedstrijd zorgden voor weinig spektakel in Velsen-Zuid. Op een paar voorzetten na viel er weinig te genieten. Na 10 minuten losten de bezoekers het eerste schot maar deze wist Koeman prima en redelijk eenvoudig tegen te houden. Maar vanuit het niets kwam Telstar op voorsprong in de 12e minuut. Een pass door het midden werd door Plet slim verwerkt met een overstapje. De bal kwam daarna bij Min die vrij voor de keeper kwam. Hij kapte doelman Nicolas fraai uit en schoot de bal beheerst binnen. 1-0. Nog geen drie minuten later was het weer raak voor de Witte Leeuwen. Een voorzet van Mulder kwam tegen de hand van een verdediger van Roda JC en scheidsrechter van Boekel wees naar de stip. Plet ging achter de bal staan en schoot de bal onberispelijk binnen: 2-0.

 

De Witte Leeuwen speelden de eerste helft zeer verdienstelijk en er werd heerlijk getikt. Ook verdedigend stond Telstar haar mannetje. Koeman moest tweemaal in actie komen bij afstandsschoten maar wist deze redelijk eenvoudig te stoppen.

 

RUST
Roda JC begon de tweede helft sterk en waren nadrukkelijk op zoek naar de aansluiting. Helaas voor hen stond de verdediging van de Witte Leeuwen als een huis. Telstar wist er af en toe aardig uit te komen. O.a. door een uitblinkende Overtoom die met prachtige passes de aanvallen wist op te zetten. Telstar speelde niet meer zo sprankelend als in de eerste helft maar met hard werken en prima verdedigen werden de bezoekers tegen gehouden. Topscorer van de KKD, Dylan Vente, wist in de blessuretijd van de tweede helft nog te scoren maar het mocht niet meer baten. Telstar wint na een puike eerste helft met 2-1 van Roda JC.

 

Opstelling Telstar
Koeman, Apau, Aktas, Blackson, Plet(73 Ainsalu), Giousis, Overtoom(89 van Wetten), Kruiver, Min, Najah, Mulder

Bestel jouw regenboogshirt
Naar boven