0-1

Nipte nederlaag tegen De Graafschap

Vanavond verscheen Christos Giousis aan de aftrap om zijn debuut te maken voor de Witte Leeuwen. Deze wedstrijd stond in het teken van de Kist Cup, een ode aan Simon Kistemaker.
 

Telstar en De Graafschap waren aan elkaar gewaagd in de openingsfase. Koeman had nog niks te doen het eerste kwartier en Telstar probeerde het wel maar kwam niet verder dan een geblokt schot van Giousis en een schot van Blommestijn dat vlak voorlangs ging. Mooi moment in de 11e minuut toen het hele publiek een minuut lang ging applaudisseren ter ere van Ron de Roode. De oud-speler van Telstar overleed maandag 29 augustus op 57-jarige leeftijd.
 

In de 28e kreeg Seedorf een grote kans namens de Witte Leeuwen. Een voorzet van de rechterzijde kwam bij de tweede paal waar Seedorf vrij kon koppen maar de bal ging helaas hoog over. In de tegenaanval wisten de bezoekers bijna te scoren. Een schot van afstand ging over Koeman heen, tegen de lat aan en weer via de rug van Koeman naast het doel. Dat scheelde niet veel.
 

Vlak voor het rustsignaal leek Telstar nog een strafschop te krijgen. Seedorf dribbelde het 16-meter gebied binnen, kapte zijn man uit en leek te worden neergehaald maar de scheidsrechter wuifde het weg. Seedorf was het daar niet mee eens, kreeg het aan de stok met zijn tegenstander en kreeg daarvoor de gele kaart te zien.
 

RUST
 

Bensabouh bleef achter in de kleedkamer en werd de tweede helft vervangen door Ainsalu. In de 50e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Een knappe aanval met een afgemeten voorzet die bij de eerste paal werd binnen gegleden door Giovanni Korte. 0-1
 

De Graafschap kwam wat beter in de wedstrijd en wist er een aantal maal gevaarlijk uit te komen maar toch echte grote kansen kwamen de bezoekers gelukkig niet. 25 minuten voor tijd probeerde trainer Snoei het tij te keren met een dubbele wissel. Overtoom en van den Heerik kwamen in het veld voor Seedorf en Giousis.

De Witte Leeuwen waren het restant van de tweede helft nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar de bal wilde maar niet goed vallen. Overtoom kon in de 80e minuut nog vrij uithalen vanaf 20meter maar zijn inzet ging huizenhoog over. De Graafschap stelde daar weinig tegenover en leek de voorsprong wel prima te vinden. Telstar probeerde het zeker maar de voorzetten kwamen niet aan en de bal wilde maar niet goed vallen. Aanvallend kon Telstar geen potten breken en kon de achterstand niet meer omgezet worden. Een 0-1 nederlaag in het BUKO stadion op deze donderdagavond en een nederlaag in de Kist Cup.


Opstelling Telstar

Koeman, Apau, Aktas, Bensabouh(46. Ainsalu), Seedorf(65 Overtoom), Plet, Giousis(65 v.d. Heerik), Blommestijn, Najah(90 Smit), Oude Kotte, Mulder(69 Blackson)

Naar boven