3-0

Nederlaag voor Telstar in Eindhoven

De Klassieker van de Eerste Divisie stond 18 november op het programma. FC Eindhoven en Telstar zijn de twee ploegen die het langste in de Eerste Divisie bivakkeren.

Mike Snoei had een aantal wijzigingen doorgevoerd in zijn basisopstelling t.o.v. die van de wedstrijd tegen ADO. Zo keerde Koeman, Aktas en Bensabouh terug in de basis elf ten koste van Houweling, Kruiver en Mulder. Daarnaast kon Snoei nog geen beroep doen op de geblesseerden Blommestijn en Liesdek.

Het was al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat het geen gemakkelijke avond ging worden in Eindhoven. De rappe aanvallers waren de verdedigers van Telstar regelmatig te slim en te snel af. Na al een keer van dichtbij hoog over geschoten te hebben werd het in de 11e minuut 1-0. Een afvallende bal werd buiten het 16meter gebied ineens op de pantoffel genomen door Keersmaecker en de bal ging via Koeman tegen de touwen. 1-0. Vlak na de treffer kreeg dezelfde Keersmaecker nog een mogelijkheid vanuit een corner maar ditmaal ging de bal naast.

De thuisploeg bleef veruit de sterkste ploeg deze eerste helft en deed zichzelf tekort door de voorsprong niet uit te breiden. Mike Snoei greep na een half uur spelen in door Najah te vervangen door Seedorf. Telstar kwam daarna iets beter in het spel maar naast een schotje van Bensabouh kwam het aanvallend niet voor in het spel.

RUST

Glynor Plet bleef achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Boussakou. Telstar leek na de positiewisselingen wat meer grip op de wedstrijd te krijgen en had het meeste balbezit. Maar echt gevaarlijk konden de Witte Leeuwen nog niet worden. In de 66e minuut was Min nog het meest dichtbij een treffer maar zijn kopbal na een voorzet van Bensabouh was te zacht. Een paar minuten later een vergelijkbare situatie. Boussakou wist Seedorf te bereiken met een prima voorzet maar de aanvaller mikte niet goed en kopte naast.

Telstar probeerde met man en macht de gelijkmaker op het scorebord te zetten maar de bal wilde maar niet goed vallen. In de 88e minuut kwam de thuisploeg er uit en verdubbelde de voorsprong. In de allerlaatste minuten werd het zelfs nog 3-0.

Telstar was vanavond niet in goeden doen en er kwam een einde aan de ongeslagen reeks van 8 wedstrijden. Helaas

Opstelling Telstar

Koeman, Apau, Aktas, Blackson, Bensabouh, Plet(46 Boussakou), Giousis(90 Smit), Overtoom(81 Soares), Min(90 Ainsalu), Najah(35 Seedorf), Oude Kotte

Naar boven