0-2

Nederlaag in eigen huis

De Witte Leeuwen beginnen deze wedstrijd met 1 wijziging t.o.v. de wedstrijd tegen De Graafschap; namelijk dat Abdel Elouazzane tussen de palen staat en daarmee de zieke Trevor Doornbusch vervangt.

 

Het was ADO Den Haag die het meeste balbezit had in de openingsfase en ook na 8 minuten het eerste schot op doel loste. Elouazzane wist de bal makkelijk te klemmen. Vlak daarna was het Telstar met het eerste gevaar. Een corner belande op het hoofd van Tugarinov en die wist de bal onderkant lat te koppen maar helaas geen doelpunt.

Het echte vuurwerk kwam pas in de 32e minuut. Maar dan ook echt vuurwerk. Van buiten het stadion waren er supporters van ADO Den Haag die fakkels en vuurwerk het veld op gooiden. Scheidsrechter Blank legde de wedstrijd stil en nam alle spelers mee de kleedkamer in. Na 10 minuten toen de rust was wedergekeerd, werd de wedstrijd weer hervat. Vlak na de hervatting was een kans van de bezoekers gelijk raak. Vlak voor het doel kreeg Verheydt de bal en die wist de bal hard binnen te schieten. 0-1. Telstar kreeg voor rust nog een tweede treffer om de oren. De scheidsrechter wees naar de stip nadat Blackson de bal tegen de hand kreeg geschoten van dichtbij. Elouazzane stopte de inzet van Verheydt maar in de rebound was het alsnog raak via Besuijen. 0-2. Niels van Wetten kreeg nog geel en daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.


RUST

Al vroeg in de tweede helft krijgt Dijkstra de gele kaart te zien. Telstar probeert aan te dringen en krijgt ook een aantal mogelijkheden. Zo kan Aktas vrij inkoppen vanuit een corner maar zijn inzet is te zwak en wordt makkelijk gevangen door de doelman. In de 63e minuut komt Liesdek in het veld voor Zakir. En daarna krijgt Van Velzen een mooie kans. Hij schiet van dichtbij uit de draai maar hij weet de doelman niet te verrassen.

Een kwartier voor tijd komen Smit en Berenstein in het veld voor Dijkstra en Blackson en in de laatste minuut mogen Molenaar en Kökcü ook nog binnen de lijnen verschijnen. Zij vervingen Tugarinov en Van Velzen.

De wissels mochten niet baten. Telstar kwam te kort om het ADO Den Haag lastig te maken. Grote kansen kwamen er niet van beide partijen en het bleef bij 0-2.

 

Opstelling Telstar:
Elouazzane, Aktas, Blackson(75 Berenstein), Fernandes, van Doorm, Plet, Van Velzen(89 Kökcü), Van Wetten, Dijkstra(75 Smit), Zakir(63 Liesdek), Tugarinov(89 Molenaar)

 

Foto's van de wedstrijd via:

- AmsterdamNed Photography

1963 Pictures

Naar boven