Telstar - FC Volendam 1-5

Nederlaag in de Vissersderby

Telstar startte met 2 wijzigingen in het elftal. Doelman Koeman werd deze avond vervangen door Abdel El Ouazzane. Koeman moet helaas onder het mes vanwege een knieblessure en zal voorlopig uit de roulatie zijn. Ook Delvechio Blackson ontbrak vanwege een blessure. Hij werd vervangen door Rein Smit waardoor Fernandes naar de linksback positie verhuisde.
 

Telstar begon sterk en zocht veelal de aanval. Fernandes kreeg de bal voor de voeten en schoot via de vingertoppen van de doelman op de lat. Vlak daarna kapte Plet zijn tegenstander fraai uit in de 16 en ramde de bal op de vuisten van de doelman. De corner die daaruit volgde werd binnengekopt door Aktas. 1-0.
 

Na de voorsprong  ging het helemaal mis bij Telstar. Al in de 15e minuut trokken de bezoekers de stand gelijk via El Karidi. Volendam drukte door en 5 minuten later was het weer raak en maakte Robert Muhren de 1-2. De Volendammers hadden er zin want nog geen minuut later lag de bal weer in het net. Voormalig Witte Leeuw Daryl van Mieghem mocht aanleggen vanaf de 16 meter en de bal rolde via de handen van El Ouazzane in het doel. 1-3
 

De wedstrijd kabbelde voort vanaf de 1-3. In de 28e minuut was het nog Tom Overtoom die van afstand een schot afvuurde die vlak naast ging. Voor de rest viel er weinig te genieten tot de 39e minuut. Voor het thuispubliek dan want Robert Muhren speelde zich handig vrij en schoof de bal beheerst in de verre hoek. 1-4.

RUST
 

Andries Jonker wisselde 2 spelers in de rust. Vandermeulen en Smit bleven achter in de kleedkamer en werden vervangen door Berenstein en Van Velzen. Telstar had veelal de bal in het begin van de tweede helft en kwam een aantal keer bij het doel maar kon niet echt gevaarlijk worden. Er waren nog wel wat fraaie hoogstandjes: Fernandes met de bal achter het standbeen die werd geblokt en vlak daarna was het Plet die het via een omhaal probeerde. Helaas belande de bal in de handen van de keeper. In de 67e minuut was het Daryl van Mieghem die zijn 3e assist van de avond gaf. Deze keer op invaller Jim Beers. 1-5. Een kwartier voor tijd moest doelman El Ouazzane geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Doornbusch. Ook Dijkstra en Zakir werden vervangen door respectievelijk Kökcü en Liesdek. Helaas konden ook zij het tij niet keren en op een schot van Van Velzen en Fernandes was het erg tam van de Witte Leeuwen. Glynor Plet kreeg nog een grote kans in de extra tijd maar ook deze kwam niet tussen de palen. Telstar weet de vissersderby niet te winnen en verliest in eigen huis met 1-5 van FC Volendam.

Naar boven