1-1

Laat tegendoelpunt voorkomt overwinning

Vandaag maakten de Witte Leeuwen de lange busreis van ruim 2 uur naar Venlo voor de uitwedstrijd tegen VVV. De wedstrijd begon pas om 21.00u i.v.m. de wedstrijd van Jong Oranje op verzoek van de KNVB. Aan de zijde van Telstar ontbraken Bensabouh en Seedorf wegens blessures.
 

In de derde minuut van de wedstrijd kreeg Giousis de eerste mogelijkheid. Het schot op doel werd geblokt en resulteerde in een corner welke helaas niets opleverde. De Witte Leeuwen moesten flink aan de bak in de openingsfase en verdedigde met man en macht. Maar met succes want VVV wist Koeman niet in gevaar te brengen. De thuisploeg kwam nauwelijks onder de druk uit van Telstar. Koeman wist rond de 12e minuut Mulder te bereiken met een prachtige diepe pass maar Mulder kwam een teenlengte tekort om de bal mee te nemen. Uit het niets kwamen de Venlonaren voor het doel van Koeman met twee grote kansen maar de doelman was tweemaal de sterkste met knappe reddingen. Achteraf bleek de scheidsrechter reeds voor buitenspel te hebben gefloten.
 

Beide ploegen kregen steeds wat meer mogelijkheden. Zo kon Oude Kotte in de 20e minuut binnenkoppen na een corner. De doelman van VVV dook onder de bal door en de bal kwam plotseling op het hoofd van Oude Kotte maar zijn inzet ging naast. Dezelfde Oude Kotte kopte 10 minuten later bijna in het eigen doel. Hij wist een strakke voorzet weg te koppen maar de bal ging via de lat achter het doel. Daar kwam Telstar goed weg.
 

Na een half uur spelen kreeg Giousis een mooie kans. Hij wist met een aantal fraaie bewegingen zich vrij te spelen maar het schot ging voorlangs. Dat scheelde niet veel. Beide ploegen wisten de eerstel helft verdedigend prima haar mannetje te staan maar hadden ook allebei aanvallend wat moeite. Telstar kreeg dan wel de betere mogelijkheden, o.a. Mulder was vlak voor het rustsignaal nog dichtbij maar de doelman van VVV wist zijn inzet te keren.
 

RUST
 

De thuisploeg begon sterk aan de tweede helft en wist Telstar flink onder druk te zetten. Na een overtreding op Klaasen kreeg Blommestijn in de 54e minuut de gele kaart van scheidsrechter Smit. De openingsfase van de tweede helft was erg slordig van beide ploegen. Braken kreeg de grootste kans van de wedstrijd toen Mulder de bal eenvoudig inleverde. Gelukkig voor Telstar belandde de bal recht in de handen van Koeman. Braken kreeg nog een mogelijkheid toen hij een afvallende bal knap volleerde maar ook deze bal wist Koeman tegen te houden. Na de eerste 20 minuten wist Telstar er weer wat meer uit te komen en maakte Ainsalu het doelman Van der Gouw erg lastig met een knap schot. Maar het slotoffensief was duidelijk voor de thuisploeg. VVV wist flink door te drukken en kwamen ook steeds gevaarlijker voor het doel. Daar bleek Koeman een flinke sta in de weg want hij wist zijn doel schoon te houden door diverse keren goed op te treden. Gelukkig ontbrak het de voorhoede van VVV aan scherpte. Vanuit het niets kwam Telstar in de 86e minuut op voorsprong. Uit een corner belande de bal voor de voeten van Ainsalu die makkelijk kon binnen tikken. Drie punten in het vooruitzicht maar niets leek minder waar. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd wist VVV via Braken toch nog Koeman te passeren en de scheidsrechter floot direct voor het eindsignaal: 1-1.

 

Over de hele wedstrijd gezien, had een gelijkspel verdiend geweest maar als je zo dichtbij de overwinning bent dan is het wel heel zuur. Aan de Witte Leeuwen de taak de rug te rechten want volgende week wacht Jong FC Utrecht in het BUKO stadion

 


Opstelling Telstar

Koeman, Apau, Aktas, Ainsalu, Plet(76 Smit), Giousis, Kruiver(86 Liesdek), Blommestijn(68 Min), Najah, Oude Kotte, Mulder(86 Blackson)

Naar boven