Jeugdopleiding: Resultaten 3 sep & Programma 10 sep

Programma zaterdag 10 september
 

Hercules O21 - Telstar O21, aftrap 15.00u, locatie Sportpark Voordorp
Hercules O18 - Telstar O18, aftrap 13.15u, locatie Sportpark Voordorp
Telstar O16 - Fortuna Wormerveer O16, aftrap 12.00u, locatie Sportpark Zeewijk

 

 

Uitslagen zaterdag 3 september

Telstar O21 - De Dijk O21 6-1

Telstar O18  - Fortuna Wormerveer O18 5-1

FC Volendam O16 - Telstar O16 2-2

 

Verslag FC Volendam O16 - Telstar O16

 

Telstar Onder 16 heeft een redelijk goed gevoel overgehouden aan de competitiestart. Het elftal van Steve Olfers speelde tijdens het Volendamse kermisweekeinde in en tegen FC Volendam gelijk (2-2). Volgens Steve, die blij is dat de kop eraf is en het seizoen is begonnen, had er meer in gezeten; ,,Ik denk dat wij deze wedstrijd hadden kunnen winnen en dat we onszelf tekort deden omdat we te weinig scoorden uit de vele kansen. Maar uiteindelijk ben ik tevreden met een punt.”

 

De wedstrijd tegen FC Volendam in het KRAS Stadion begon drie minuten later dan gepland (14.33 uur) en dat was maar goed ook. Anders hadden veel supporters bij de bliksemstart van de Witte Leeuwen misschien nog niet eens op hun stoeltje gezeten. Uit een afgemeten vrije trap van Oudsten belandde de bal op het hoofd van Van Noordenne die in het zestienmetergebied keurig binnenkopte (0-1). Een ongelukkig moment net na de drinkpauze leidde de 1-1 van FC Volendam in.
 

Daarna deed Telstar zich – ondanks een bal op de lat van FC Volendam – tekort. Ait Mouhou kreeg de bal van een tegenstander en bediende Julian Louwman maar diens inzet ging over. En na een fraaie crosspass van Syed wist Smit net niet te scoren. De grootste kans kwam tot stand door goed druk zetten van Scheringa en de overname van  Ait Mouhou. Helaas bleef de treffer uit en tot overmaat van ramp kwam FC Volendam op slag van rust op 2-1.
 

Maar de Witte Leeuwen vochten als … tja … leeuwen. Na negen minuten in de tweede helft onderschepte Scheringa de bal en gaf hij een assist op Smit, die Telstar op gelijke hoogte bracht (2-2). Daarna ontspon zich een open wedstrijd, hield Mendel Telstar met twee goede reddingen op de been en besloot Steve te gaan wisselen.
 

Van der Vat kwam erin voor Oudsten en Smit verliet het veld voor Vliegen. Telstar was een aantal keren gevaarlijk uit corners maar helaas wilde de bal er in de tweede helft niet meer in. Scheringa werd na kramp vervangen door Beneissa en Ait Mouhou maakte plaats voor Poelgeest. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel. Niet helemaal het gehoopte resultaat, maar er waren genoeg aanknopingspunten om het verdere seizoen met vertrouwen tegemoet te zien.
 

Aankomende dinsdag (20.00 uur) spelen de mannen een bekerwedstrijd tegen Hoofddorp JO16. De wedstrijd is gratis te bezoeken op Sportpark De IJvelden.
 

Verslag Telstar O18  - Fortuna Wormerveer O18 5-1

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen op een zonnige zaterdagochtend thuis tegen Fortuna Wormerveer. Het begin was een beetje onwennig, maar als snel vond de ploeg van Rory Roubos hun plek op het veld en gingen ze vol gas op jacht naar de overwinning. 

De inzet werd na 10 minuten beloond met een fraai doelpunt van Latif. Om nog geen minuut later de bal uit het eigen doel op te pakken; 1-1. Toen kwam de ploeg weer bij de les. Twintig minuten lang vrijwel volledig veldoverwicht, gevolgd door 15 minuten met 2 goals van Bram.

De Witte Leeuwen hadden 15 minuten nodig in de tweede helft om de tegenstander te breken met het 4e doelpunt gemaakt door Enzo. In de laatste 30 minuten was het zaak om scherp te blijven en op zoek gaan naar een volgend doelpunt die vlak voor tijd werd gemaakt door Mohsen. 

Een fraaie en vermakelijke wedstrijd en een voortreffelijke teamprestatie waar elke speler het beste van zichzelf gaf. Komende week weer volle bak trainen om devoetbalconditie te vergroten en elke week weer een beetje beter worden. Al  met al een goed begin van de competitie voor de O18

Naar boven