Jeugd: Resultaten 30-10 & programma 6-11

 

Programma zaterdag 6 november

Telstar O21- Westlandia O21. Aftrap 12.00u, locatie BUKO Stadion

Quick Boys O18 - Telstar O18. Aftrap 12.00u, locatie Sportpark Nieuw Zuid te Katwijk

Hoofddorp SV O16 - Telstar O16. Aftrap 15.00u, locatie Sportpark de IJvelden.

Beloften ADO Den Haag - Beloften Telstar. Aftrap 12.30u, locatie Sportpark Houtrust

Alle wedstrijden van de jeugdteams zijn vrij te bezoeken. Voor wedstrijden in het BUKO Stadion is er wel een geldige QR-code nodig om binnen te komen.
 

Uitslagen zaterdag 30 oktober

FC Dordrecht O21 - Telstar O21. 0-3

Telstar O18 – FC Lisse O18. 5-0

Telstar O16 - Fortuna Wormerveer 4-1

Beloften Telstar - Beloften FC Twente. 3-3
 

Telstar O18 - FC Lisse O18, 30 oktober 2021

In de 12e minuut komt Telstar op 1-0 door een diepte pass van Lobbes op Bleiji die koel bleef in de 1 op 1 situatie met de keeper van Lisse. Het was lang wachten op de verlossende 2-0 en 3-0 die in de slotfase van de 1e helft beide vielen. De 2-0  viel door Ouas in de rebound en de 3-0 door een prachtige trap van Lobbes van 50 meter over de keeper heen. In de 2e helft was de wedstrijd gespeeld en nam de intensiteit af, maar konden de Witte Leeuwen in het laatste kwartier nog uitlopen naar 4-0 en 5-0 door Harteveld. Al metl al een zakelijke overwinning waarin er weinig kansen werden weg gegeven en veel kansen werden gecreëerd. Rory Roubos staan nog ongeslagen  bovenaan de ranglijst met 22 punten uit 8 wedstrijden.
 

Telstar O16 - Fortuna Wormerveer O16, 30 oktober 2021

Vandaag een soort van finalewedstrijd: Fortuna Wormerveer die gedeeltelijk met Telstar O16 op de eerste plek staan, komt op bezoek. Telstar staat nu bovenaan omdat zij meer doelpunten hebben gemaakt.
 

Telstar begint goed aan de wedstrijd. Ze zorgden er steeds voor dat de tegenstander een lange bal moest spelen die door het natte veld door de regen steeds te hard doorschiet en zo opgepikt kon worden door de verdedigers of door doelman Hogerburg. Telstar werd sterker en sterker. De duels werden veelal gewonnen en bij balbezit werd er veel en goed naar elkaar overgespeeld. Het eerste doelpunt kwam op naam van Raspoort die door een pass van Vijent de diepte in werd gestuurd. Raspoort won het duel van zijn tegenstander, controleerde de bal nog even en schoot daarna de bal langs de keeper 1-0 in minuut 21. 
 

In de 32ste minuut kwam Raspoort aan de zijkant van het veld met een sprintduel langs de verdedigers. Er stonden 3 spelers te wachten op de voorzet in het doelgebied. Raspoort gaf een strakke voorzet waarbij de verdediger van Fortuna de bal tegen zijn been kreeg en de bal achter de keeper belande. 2-0 via een eigen doelpunt. Na de rust ging Fortuna aanvallender spelen met veel spelers voorin. Het werkte voor Fortuna want ze scoorde al heel snel in de 44ste minuut de 2-1 mede door een fout in de opbouw van Telstar.
 

De wedstrijd werdt weer spannend. Fortuna ging er weer in geloven en kreeg een hele grote kans om de gelijkmaker binnen te schieten maar die werd gelukkig over het doel geschoten. Er kwamen veel duels op het middenveld waardoor het voetbal er niet zo mooi meer uit zag. Tot het moment dat er een aantal verse krachten in het veld kwamen. Ze brachten weer wat meer energie in het team.
 

In minuut 74 geeft Benzziene een mooie steekpass naar Raspoort die 1 op 1 met de keeper komt. Raspoort schiet de bal keihard langs de keeper: 3-1. Fortuna probeert nog terug te vechten en krijgt ook nog wat kansen maar het lukt niet om te scoren. In minuut 77 krijgt Fortuna een corner die hoog naar de 2 paal wordt geschoten. Daar stonden 2 spelers van Fortuna die er niet in slaagden de bal op het doel te krijgen. De bal valt in de voeten van Aleksandrovs die met de bal snel het doelgebied uit dribbeld. Hij versnelde en gaf een steekbal op Housseini die al halverwege het veld was die op zijn beurt goed de bal ook op snelheid meenam. Met een mooie pass over de grond bereikte hij Raspoort. Latif maakte ook deze weer uitstekend af door langs de keeper te schieten 4-1 eindstand! Het was een mooie en spannende wedstrijd voor de Telstar supporters en die ook nog eens winnend werd afgesloten. Telstar O16 blijft bovenaan staan en volgende week wacht concurrent Hoofddorp op Steve Olfers en zijn mannen.

Naar boven