Jeugd: Resultaten 19mrt & programma 26mrt

Programma zaterdag 26 maart

Telstar O21 – Kon. HFC O21, aftrap 20.00u, locatie BUKO stadion.
LET OP: deze wedstrijd wordt dinsdag 29 maart gespeeld

Telstar O18 VRIJ

Telstar O16 VRIJ

Beloften Ajax- Beloften Telstar, Aftrap 18.45u, locatie Sportpark de Toekomst
LET OP: deze wedstrijd wordt woensdag 30 maart gespeeld

 

Uitslagen zaterdag 19 maart

Telstar O21 VRIJ

Telstar O18  - Hollandia O18 6-1

FC Emmen O16 - Telstar O16 3-3

Beloften Heerenveen - Beloften Telstar 3-0

 

 

Telstar O18 - Hollandia O18 zaterdag 19 maart

 

De ploeg van Rory Roubos begon rommelig tegen Hollandia, die haar best deed om direct af te jagen en zij speelden gedurfd 1 op 1 achterin. Telstar O18 was niet scherp, kreeg wel wat kleine kansen en de tegenstander mocht 2 keer vrij afdrukken vanuit de tweede lijn. Gelukkig zonder succes.

Na een kwartier een mooi schot van Telstar vanaf de 16 meter en opeens had er alle schijn van dat ze er toch weer stonden. En gelukkig werd er ook direct gescoord. Vervolgens een domme gele kaart, getreuzel om een goede scoringskans te vinden, en dus geen succes en dan nog geen 10 minuten later concluderen, dat schijn bedriegt.

Een vrije trap van 20 meter die het stadion uitvliegt, een schot op de lat, een schot op de paal, kappen voor open doel en missen; allemaal pechmomenten voor de mannen. En dan, als een soort van uit het niets, de 2-0 uit een mooie voorzet van de zijkant.

De rust gaf wat gedonder, maar mocht in het begin van de 2e helft niet baten. De 2-1 in de 53e minuut, bracht de spanning terug in de wedstrijd, alhoewel het chagrijn overheerste. Een dubbele wissel in de 60minuut en 10 minuten later de 3-1; de wedstrijd was gespeeld. In de laatste vijf minuten werd er nog drie keer gescoord waardoor het uiteindelijk 6-1 werd voor de Telstar O18.


FC Emmen O16 - Telstar O16, zaterdag 19 maart

De 2de wedstrijd in de nieuwe competitie in de 4de divisie. Telstar O16 speelt vandaag een uitwedstrijd tegen Emmen. Na een vroege lange busreis komen ze aan bij De Ouwe Meerdijk. Vandaag word de wedstrijd in het stadion gespeeld.

Er wordt veel heen en weer gespeelt. Emmen speelt veel lange ballen. Vanuit de achterste linie proberen ze over de verdedigers van Telstar heen te spelen en de spitsen te bereiken. Zo krijgt Telstar steeds vaker de bal terug. De eerste gevaarlijke momenten zijn voor Telstar al vrij vroeg in de wedstrijd.  Ait Mouhou zet goed druk op de rechter centrale verdediger van Emmen en verovert de bal dicht bij het doelgebied. Helaas wordt het niet omgezet in een grote kans. 2 minuten later gebeurt er precies het zelfde alleen kan Ait Mouhou de bal meegeven aan Aleksandrovs die 1 op 1 komt met de keeper van Emmen. Aleksandrovs probeert de bal langs de keeper te schieten maar de keeper houdt de bal knap tegen met 1 hand. Na 21 minuten moet Treffers eraf met lies problemen. Vijent komt voor hem in de plaats. Er zijn veel duels op het veld die veel al in het voordeel van Emmen zijn. Omdat Telstar druk zet op de bal en het veld heel groot is in het stadion, komt er veel ruimte achter de verdediging van Telstar. Dat wordt vaak goed dicht gelopen door de verdedigers maar Emmen is er ook een paar keer tussendoor geglipt en dan is het meteen gevaarlijk. Minuut 31 geeft een middenvelder van Emmen een diagonale pass over de verdedigers heen naar een rennende spits. De bal stuitert het doelgebied in en de spits wacht tot hij de bal kan schieten. Hij schiet de bal zo langs Van Wijk in de vere hoek: 1-0 voor Emmen.
Emmen krijgt vertrouwen en wat meer overwicht. Telstar verspeelt steeds de bal door een verkeerde pass en Emmen profiteert daar van. Zo ging Telstar de rust in met een 1- 0 achterstand.

2de helft
Emmen bleef gewoon zo doorgaan als dat ze de eerste helft deden. Er werd wel iets meer strijd geleverd aan de kant van Telstar. In de 50ste minuut wist Bayrak de bal af te pakken van zijn tegenstander en meteen door te tikken naar Ait Mouhou die doordraaide om zo naar het doel van Emmen te gaan. Hij zag Reijne rennen en gaf de bal zo mee. Reijne kon de bal zo het doelgebied in  dribbelen en de bal langs de keeper in de vere hoek schopte 1-1. Emmen was daar van geschrokken. Ze waren even de weg kwijt. Telstar merkte dat en de geloof om er nog 1 te scoren was groot. 2 minuten later was het weer raak.
Door een uittrap van Van Wijk kwam de bal tussen de verdedigers van Emmen en de keeper. Ait Mouhou liep door en er kwam een kopduel met de keeper. De keeper van Emmen kopte de bal omhoog en daar reageerde Lamkadame op. Lamkadame won het duel en kopte de bal van buiten het doelgebied richting het doel. De bal stuiterde langzaam naar het lege doel. De keeper van Emmen proberen de bal nog uit het doel te duiken maar hij was te laat 1-2 in de 52e minuut.

Er kwamen frisse benen het veld in. Klaar om de laatste minuten vol voor de winst te gaan. Vooral na het laatste doelpunt leek dat zo. Minuut 55 geeft Telstar de voorsprong weg en wordt het 2-2. Aleksandrovs schat de situatie verkeerd in en tijdens de opbouw van Telstar wilde hij de bal terug spelen. Hij speelde de bal zo in de voeten van de Emmenspits die 1 op 1 met Van Wijk kwam. Van Wijk kon de bal in eerste instantie stoppen maar de bal kwam weer precies in de voeten van de spits en kon de bal zo simpel in het lege doel schieten. Zo werd het een spannende wedstrijd. Beide teams wilde winnen. Dat zag je bij elk duel. Telstar was wel wat meer aan de bal maar kwamen moeizaam aan kansen. Minuut 59 verovert Telstar de bal bij eigen doelgebied. Telstar probeerden het voetballend op te lossen  via de linker kant. De bal kwam uiteindelijk bij Benzziene. Hij kwam in de problemen en kon de bal dus niet meer kwijt. Benzziene begon te dribbelen en raakt de bal kwijt aan zijn directe tegenstander. Die ging er met de bal vandoor en Benzziene probeer de bal nog terug te veroveren. Net buiten het doelgebied probeer Benzziene nog met een sliding de bal te veroveren maar dat lukte niet. Op de achterlijn gaf de buitenspeler van Emmen een voorzet die van dichtbij werd ingekopt 3-2. Telstar bleef na dit doelpunt toch nog vechten om punten halen. Het werd steeds spannender. 8 minuten later Scoort Telstar door goed druk te zetten aan de linker kant waardoor Raspoort werd aangespeeld. Raspoort kreeg de bal en maakte zijn actie naar binnen en gaf de bal aan Nabil die de bal iets verder liet rollen waardoor de keeper verkeerd kwam te staan en Nabil kon de bal zo langs de keeper in de korte hoek tikken 3-3 67ste Minuut. Beide Teams ging nog vol voor de winst. Aleksandrovs raakte nog geblesseerd. Door een draai op snelheid  moest hij met veel pijn in zijn kuit het veld af. In zijn plaats kwam Reije het veld weer op. Er waren nog wat spannende momenten maar er werd niet meer gescoord. Telstar ging helaas met 1 punt terug de bus in. Over 2 weken is de volgende wedstrijd thuis tegen Waterwijk.
Dan kan Telstar weer voor de 3 punten strijden. 

Naar boven