Gevreesde slotfase breekt Telstar opnieuw op

Het lijkt dit seizoen wel op een vloek. Telstar en de slotfases, zo ook de wedstrijd tegen Excelsior. Na een goede eerste helft liet Telstar de tegenstander terugkomen en moest het vlak voor het eindsignaal de gelijkmaker slikken. Daarmee eindigen Telstar en Excelsior op 1-1.

Voorafgaande aan de wedstrijd brachten de spelers middels een spandoek een prachtig eerbetoon aan oer-vrijwilliger Marja Korbee die moeilijke tijden kent. Het leek de spelers extra te inspireren, want in de eerste helft kon Telstar de tegenstander veelal de wil opleggen. Het resulteerde in een aantal mogelijkheden voor Plet en met name Dijkstra. De middenvelder nam meerdere malen het doel van de Kralinger onder vuur maar vond elke keer de doelman op zijn weg of hij schoot de bal naast. Ook Vincent Regeling was dichtbij, maar hij kopte de corner naast het doel. Toch liet ook Excelsior zien voor de winst te voetballen. In de eerste helft resulteerde dat in één grote kans voor topschutter Ómarsson. Hij dook op voor doelman Schendelaar, maar deze liet zich niet van de wijs brengen en bracht prachtig redding. 

Nog voor de rust kwam Telstar op een terechte voorsprong. Het was Dijkstra die dit keer niet voor eigen succes ging maar een bekeken balletje voor het doel bracht. De doelman twijfelde en zag Kökcü van dichtbij bij de tweede paal de bal met zijn knie binnenwerken: 1-0 vlak voor rust. 

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Excelsior kwam goed uit de kleedkamer en in de eerste minuten had Schendelaar amper tijd zijn kop thee even rustig te verteren. Kansen voor Moreira en Ómarsson brachten de Witte Leeuwen aan het wankelen, maar de ballen gingen over, naast of doelman Schendelaar kon zich onderscheiden. Na een aantal wissels door trainer Jonker leek Telstar iets meer controle te krijgen, maar de beste kansen bleven voor de gasten. Keer op keer vonden de aanvallers van Excelsior de uitblinkende doelman Schendelaar op hun pad. In de tegenstoot probeerde Telstar het wel, maar verder dan een kopbal van Bronkhorst kwam het niet.

Daar waar de 90e minuut in zicht kwam, gingen na de afgelopen weken ook bij Telstar de gedachten terug naar dat wat geweest is, en ook dit keer kreeg Telstar de welbekende deksel op de neus. Dit keer was het Skogen die voor zijn man kwam bij de corner en in de lange hoek kon binnenkoppen. Hier had zelfs Schendelaar geen antwoord op. Het was voor Excelsior nog niet genoeg want de aanval werd ook na het doelpunt meermalen gezocht. Niemeijer leek de gasten zelfs nog de winst te bezorgen, maar hij mistte waarmee Telstar en Excelsior de wedstrijd met 1-1 eindigde. 

Naar boven