Gelijkspel voor de Witte Leeuwen

Telstar speelt in eigen huis gelijk tegen Almere City. Doelpuntenmaker namens de Witte Leeuwen was Rein Smit.

Andries Jonker begon aan de wedstrijd met vier wijzigingen t.o.v. .vorige wedstrijd. Koeman, Aktas, Vandermeulen, Dijsktra stonden aan de aftrap in tegenstelling tot de week er voor.
 

Eerste wapenfeit was van Delvechio Blackson. De verdediger kapte naar binnen maar zijn schot was te zwak om de keeper van Almere in de problemen te brengen.Vlak daarna werd Koeman voor het eerste getest. Hij moest van dichtbij redding brengen en de rebound werd door Pouwels op de lat geknald. Telstar werd gevaarlijker, vooral aan de rechterkant via Zakir. Na een kwartier werd de bal in het doel gekopt na een corner maar de scheidsrechter floot voor een overtreding op de keeper van Almere. Het spel ging over en weer en beide ploegen kregen een aantal mogelijkheden. Doelman Koeman liet zien dat hij genoeg zelfvertrouwen had na een half uur. Hij kapte zijn mannetje beheerst uit en speelde de bal rustig naar Bensabouh. Vlak voor rust kreeg Aktas nog geel voor een overtreding op Pouwels.
 

Ruststand 0-0
 

Beide ploegen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Fernandes mocht snel op doel schieten maar zijn schot belande in de handen van de doelman. Vlak daarna was het wel raak voor de bezoekers. Lance Duijvestijn kopte raak. 0-1. Een half uur voor tijd haalde Andries Jonker Cas Dijkstra naar de kant en in zijn plaats kwam Rein Smit. Dat bleek zijn vruchten af te werpen want in de 72e minuut kwam Fernandes de 16 binnen aan de linkerzijde en vuurde een kanonskogel af op het doel. De bal ging via de doelman de lucht in en werd door Rein Smit binnengekopt. 1-1.
 

Het spel ging de hele wedstrijd alle kanten op. De Witte Leeuwen toonden veel inzet. Gelijk na het doelpunt kwamen Kökcü en Liesdek in het veld voor Blackson en Overtoom en in de blessuretijd moest Bensabouh het veld verlaten voor Niels van Wetten. De scheidsrechter zwaaide vrolijk met zijn kaarten. In de slotfase van de wedstrijd kregen Plet, Bensabouh en van Wetten nog de gele kaart. Het bleef spannend tot het einde maar de ploeg wist  de 1-1 vast te houden. Al met al een goede pot voetbal en de Witte Leeuwen hebben gestreden voor wat ze waard waren.
 

Opstelling Telstar:
Koeman jr, Aktas, Blackson(72 Liesdek), Bensabouh(90 van Wetten), Fernandes, van Doorm, Plet, Overtoom(72 Kökcü), Vandermeulen, Dijkstra(58 Smit), Zakir.

Naar boven