2-2

Gelijkspel tegen Jong FC Utrecht

Mike Snoei had zijn team t.o.v. vorige week op een drietal posities gewijzigd. Blackson verving Mulder, Overtoom verving Ainsalu en Min verving Blommestijn.

 

De openingsfase was erg tam in het BUKO stadion. Plet kreeg dan wel na twee minuten de eerste mogelijkheid maar kopte een vrije trap van Giousis hoog over. Daarna ging de wedstrijd over en weer zonder dat beide ploegen gevaarlijk waren. Giousis mocht nog een keer aanleggen van afstand maar zijn schot in de 12e minuut was te zacht om de keeper in de problemen te brengen.
 

Na een kwartier wisten de bezoekers ook een schot te lossen op het doel van Koeman. Een afstandsschot ging over en even later kwam een schot van randje 16 recht in de handen van Koeman. Vanuit het niets viel opeens de 1-0. Overtoom dribbelde de 16-meter binnen en kreeg de bal met wat geluk bij Min. Die bedacht zich geen moment en kreeg de bal met een mooie schuiver langs de doelman: 1-0 voor de Witte Leeuwen!
 

Telstar had veruit het meeste balbezit maar kwam niet tot grote kansen. In de 36e minuut zorgde een glippertje van de doelman van Utrecht bijna voor de 2-0. Een terugspeelbal werd verkeerd aangenomen  en ging via de voet vlak naast het doel van de tegenpartij. Dat scheelde niet veel. Telstar probeerde het nog wel maar de bal wilde er niet meer in deze eerste helft.
 

RUST

 

Zowel Telstar als Jong FC Utrecht begonnen de tweede helft zonder wijzigingen. De wedstrijd werd er niet beter op en beide ploegen hadden moeite om lekker te voetballen. In de 63e minuut kwam opeens Vertrouwd namens de bezoekers het strafschopgebied in. Hij dribbelde tussen drie verdedigers van Telstar door en ging naar de grond. De scheidsrechter wees naar de stip en een strafschop was een feit. Sanches Fernandes stuurde Koeman de verkeerde hoek in en zette de 1-1 op het scorebord. Nog geen minuut later was Telstar weer aan de beurt. Na een knappe aanval kwam de bal bij Giousis. Met een mooie schaar stuurde hij zijn tegenstander het bos in en kreeg toen alle ruimte om met links binnen te schieten. Een prachtige goal en een 2-1 voorsprong voor de Witte Leeuwen.
 

Na een paar wisselingen kwamen de bezoekers wat beter aan voetbal toe maar wisten ze niet door te drukken. Toch kreeg Telstar de grootste kansen op de 3-1 maar o.a. Giousis wist na een mooie aanval niet raak te schieten. In de 84e minuut was er een mooie aanval vanaf de linkerzijde. Blackson kwam op en gaf een afgemeten lage voorzet maar Blommestijn kwam een teenlengte te kort. In de tegenaanval wist Jong FC Utrecht de 2-2 te maken. De 16-jarige invaller Edhart schoot de bal knap in de verre hoek achter Koeman: 2-2.
 

Met een dubbele wissel in de blessuretijd probeerde Snoei het tij nog te keren maar het mocht niet baten. Bottin kreeg na een slaande beweging de rode kaart van de debuterende scheidsrechter Wiersma waardoor de bezoekers de blessuretijd met 10 man in moesten. De Witte Leeuwen hadden tijd te kort en bleven steken op 2-2.
 

Telstar gaf tot tweemaal toe een voorsprong weg en hadden met de 2-1 stand een aantal mooie kansen gehad op de 3-1 maar de bal ging er niet in. Een 2-2 in het BUKO stadion.


Opstelling Telstar

Koeman, Apau, Aktas, Blackson(89 Mulder), Plet, Giousis, Overtoom, Kruiver(89 Liesdek), Min(73 Blommestijn), Najah(90 v.d. Heerik), Oude Kotte

 

Naar boven