1-1

Gelijkspel De Vijverberg

Telstar begint de wedstrijd in een andere opstelling, namelijk 4-3-3. Naast Van Velzen en Van Wetten begint ook Tugarinov in de basis. Het is zijn officiele debuut voor de Witte Leeuwen.
 

De Graafschap had veruit het meeste balbezit in de openingsfase en Telstar kon alleen maar tegenhouden en proberen eruit te komen. Maar dat ging erg moeizaam. De thuisploeg kwam een aantal maal voor het doel maar kon niet echt gevaarlijk worden. Trevor Doornbusch moest slechts 1 keer in actie komen toen hij een lage voorzet wegbokste.
 

Debutant Tugarinov speelt een ongelukkige eerste helft. Veel slordig balverlies en foute passes. Het is natuurlijk niet niks zo’n eerste wedstrijd voor de Witte Leeuwen. Ook krijgt hij in de 24e minuut de gele kaart te zien na een overtreding op Korte. Nadat Doornbusch een schot bij de eerste paal tegen hield, kwam Telstar er voor er het eerst uit. Via een fraaie pass van Fernandes kwam de bal bij Plet die op doel schoot maar zijn inzet werd tegen gehouden door keeper Jurjus. Na een half uur voetballen was dit het eerste gevaar van Telstar.
 

In de 42 minuut wordt de eerste hoekschop gegeven. Uit de voorzet probeert Blackson het met een omhaal maar zijn inzet wordt makkelijk weggewerkt. Vlak daarna krijgt Van Velzen een grote kans maar hij roeit de bal hoog over. Daar had meer ingezeten. Niels van Wetten kreeg nog de gele kaart te zien in de blessuretijd van de eerste helft.
 

RUST
 

De tweede helft begint zonder wijzigingen bij beide teams. Gelijk na rust, in de 47e minuut, is De Graafschap dicht bij de 1-0. Een voorzet beland op het hoofd van Konings maar zijn kopbal gaat via de vingertoppen van Doornbusch tegen de lat. En nog geen minuut later is het Lieftink die mag koppen maar zijn inzet is te zwak en komt in de handen van Doornbusch.
 

52e minuut gele kaart voor De Graafschap na een overtreding op Van Velzen. In de 55e minuut is het Joey Konings die slim achter de rug van Aktas vandaan loopt en alleen op Doornbusch af komt. Hij weet de bal de in verre hoek te schuiven en maakt daarmee de 1-0. Na het doelpunt is het weer erg tam op het veld en valt er weinig te genieten.
 

In de 70e minuut komen Liesdek en Smit in het veld en zij vervangen Blackson en Van Velzen. 10 minuten later komen Kökcü en Berenstein in het veld voor Dijkstra en Van Wetten. Ook Molenaar mag in het veld komen in de 82e minuut en vervangt daarmee debutant Tugarinov.
 

Uit het niets komt Telstar op gelijke hoogte. Een voorzet van Zakir komt op het hoofd van Plet die tegen de hand van Lelieveld aankopt. De verdediger van De Graafschap moet met rood van het veld en Telstar krijgt een strafschop. Glynor Plet weet wel raad met dit buitenkansje en stuurt de doelman de verkeerde hoek in: 1-1.
 

Beide ploegen werden niet meer gevaarlijk in de slotfase en het bleef 1-1. Een terecht punt deze middag.
 

Opstelling Telstar:
Doornbusch, Aktas, Blackson(70 Liesdek), Fernandes, van Doorm, Plet, Van Velzen(70 Smit), Van Wetten(80 Kökcü), Dijkstra(80 Berenstein), Zakir, Tugarinov(82 Molenaar)

Foto's te bekijken via 2021-11-14 De Graafschap-Telstar 1-1 (0-0) - https://dingsdags-fotopagina.nl

Naar boven