Gehavend Telstar puntloos in Maastricht

Een gehavend en matig Telstar heeft weer geen zege kunnen boeken. MVV is in de eigen De Geusselt met 2-0 te sterk. Vlak na de rust en in de blessuretijd vallen de doelpunten voor de thuisclub. Telstar kan hier weinig tegenover stellen. De beste kans is voor Marwan El Ouardani. Ruim in de extra speeltijd wordt hij uit een corner vrij voor doelman Havekotte gezet. Hij schiet recht op de doelman af. De komende drie wedstrijden zal Telstar er echt moeten staan want dan zijn SC Cambuur, De Graafschap en Roda JC de tegenstanders. Op weg naar de play-offs mag in deze fase van de competitie eigenlijk geen puntenverlies meer geleden worden. 


MVV begint goed aan het duel. In de 6e minuut kan Joy Lance Mikkels uithalen. Keeper Schendelaar moet zich strekken om een vroege 1-0 te voorkomen. Twintig minuten later neemt Telstar een vrije trap. De bal wordt door Vincent Regeling hoog over gekopt. Dit waren de twee enige spelmomenten die voor beide doelen gevaar opleverden. Verder gebeurde er niets. O ja een tweetal afgekeurde doelpunten van Glynor Plet (buitenspel) en Arne Naudts (hands).

De tweede helft is ook niet hoogstaand. De eerste kans is voor Joy Lance Mikkels. Na goed doorzetten van Brem Soumaoro komt hij in schietpositie. Hij haalt uit maar de bal verdwijnt hoog over het Velsense doel. In de 49e minuut komt MVV op 1-0. Een overtreding van Daniel Adshead gaat hieraan vooraf. De boosdoener ontvangt een gele kaart en MVV mag een vrije trap nemen. Sven Blummel neemt de vrije trap. Kürsad Sürmeli ontvangt het leder en schiet de bal door de benen van Jasper Schendelaar: 1-0. In de 63e minuut staat het bijna 1-1. Een steekpass van Daniel Adshead doet de bal bij Ozan Kökcü belanden. Hij schiet direct het ronde speeltuig in de korte hoek. Juist daar staat Mike Havekotte. De goalie tikt de bal over de achterlijn. Met nog acht minuten zuivere speeltijd op de klok gaat Farouq Limouri in de fout. De verdediger speelt de bal te kort terug op Jasper Schendelaar. Een Sterrendrager onderschept de bal. Een uitstekende redding van de Velsense keeper voorkomt de 2-0. In de vijf minuten extra speeltijd krijgt Marwan El Ouardani een geweldige kans op de gelijkmaker. Uit een hoekschop ontvangt hij de bal. Hij staat in een één-tegen-één situatie met keeper Havekotte. De invaller heeft de hoek voor het uitzoeken maar hij schiet de bal recht in de handschoenen van de goalie. Als je zelf niet de doelpunten maakt dan doet de tegenstander dat wel, luidt een gezegde. En zo geschiedde … De thuisclub komt in de allerlaatste extra minuut op 2-0. Een diepe bal van Brem Soumaoro bereikt Djibril Dianessy. Uit zijn voorzet scoort Manuel Angiulli de tweede Maastrichtse treffer. Direct nadat de doelpuntenmaker de felicitaties in ontvangst heeft genomen, fluit de heer Dröge voor het einde van een teleurstellende wedstrijd voor de Witte Leeuwen.

 

STATISTIEKEN


Opstellingen
MVV Maastricht: 23. Mike Havekotte, 5. Gaston Salasiwa, 6. Thibaut van Acker, 8. Kürsad Sürmeli, 11. Sven Blummel, 14. Jérôme Deom, 17. Luc Mares, 18. Arne Naudts (90e min. +1 26. Manuel Angiulli), 24. Brem Soumaoro, 27. Joy Lance Mikkels (71e min. 9. Djibril Dianessy) en 32. Tim Zeegers. Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Thibaut Rausin, 3. Shermar Martina, 12. Lars van Meurs, 30. Raoul Last, 31. Marko Kleinen en 33. Ermin Cavcic.

 

Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 4. Farouq Limouri, 5. Redouan El Yaakoubi, 7. Rashaan Fernandes (82e min. 39. Marwan El Ouardani), 9. Glynor Plet, 10. Daniel Adshead (82e min. 23. Cas Dijkstra), 13. Vincent Regeling, 16. Niels van Wetten (86e min. 45. Lesley Bakker), 25. Shayne Pattynama, 30. Ozan Kökcü (82e min. 15. Redouan Taha) en 28. Welat Cagro. Wel op de bank maar niet gespeeld: 17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane, 27. Roscello Vlijter en 37. Elstak Mircle.


Scoreverloop
49e min. 1-0 Kürsad Sürmeli
90e min. +1 1-1 Manuel Angiulli

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer Dröge
Assistent-scheidsrechters: de heren Lapar en Persoon
Vierde official: de heer Groenewegen

Gele kaarten:
18e min. Niels van Wetten.
49e min. Daniel Adshead
54e min. Kürsad Sürmeli
86e min. Farouq Limouri
90e min. Shayne Pattynama

Toeschouwers
0

 

Naar boven