2-1

Geen stunt in Emmen

Vandaag de wedstrijd tegen de koploper FC Emmen. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en bepaalde het spelbeeld van de eerste helft. Al in de tweede minuut tekende voormalig Witte Leeuw Kharchouch voor de eerste doelpoging van de wedstrijd. Koeman kreeg de bal recht in de handen. Dat zou wat moeten beloven maar het duel vorderde voornamelijk op het middenveld en echte grote kansen kwamen er nog niet.

FC Emmen kwam in de 20e minuut met het eerste serieuze gevaar voor de thuisploeg. Een mooi geplaatst schot van Assehnoun werd prima uit de hoek gedoken door Koeman. Nog geen 10 minuten was het weer dezelfde Assehnoun die vrij kon schieten maar deze keer was zijn inzet te zwak en rolde de bal in de handen van Koeman. Telstar komt er nauwelijks aan te pas en kan het de thuisploeg niet moeilijk maken. FC Emmen bepaalt het spel en de Witte Leeuwen staan verdedigend prima hun mannetje. Tot in de 35e minuut… Een momentje van onoplettendheid en na een prima pass van Veendorp komt Mendes vrij voor Koeman. Hij schiet de bal via de vingertoppen van Koeman in het doel 1-0.

De thuisploeg blijft de betere van het spel hebben en Telstar komt er voorin niet aan te pas. Toch is het good old Glynor Plet die de Witte Leeuwen op gelijke hoogte brengt. Na een mislukte corner komt de bal via via bij Kökcü en zijn voorzet beland precies op het hoofd van Plet. De aanvaller knikt de bal knap via de grond in het doel buiten het bereik van de doelman 1-1.

RUST

FC Emmen ging ook de tweede helft gestaag door met aanvallen. Via slordig wegwerken van de Witte Leeuwen kwam de bal voor de voeten van Vlak die via een Telstar-been Koeman verschalkte: 2-1

Telstar was niet bij machten om aanvallend een vuist te maken tegen de koploper. Een enkele keer kwam het er enigszins gevaarlijk uit maar de doelman van FC Emmen werd nauwelijks getest. De thuisploeg werd naarmate de wedstrijd vorderde wel wat slordiger maar desondanks kon Telstar daar niet van profiteren. FC Emmen kreeg wel een aantal goede mogelijkheden waaronder een bal op de paal van Mendes.

Na een paar wijzigingen van de kant van Telstar konden er evengoed geen potten gebroken worden. Telstar maakte het de koploper aanvallend niet lastig in de tweede helft en verliest met 2-1.

 

Opstelling Telstar:
Koeman, Molenaar, Bensabouh, Fernandes, van Doorm(60 Dijkstra), Plet, Overtoom, Vandermeulen(84 Kruiver), Zakir(82 Van Velzen), Kökcü(60 Blackson), Wolters(60 Giovanni).

Naar boven