2-1-

Geen grap: nederlaag op 1 april

De Witte Leeuwen begonnen vanavond met Dijkstra en Aktas in de basisopstelling en zij vervingen Zakir en Vandermeulen t.o.v. de wedstrijd in Emmen.

Telstar schoot uit de startblokken en al na vijftig seconden had Wolters de 1-0 op de schoon. Zijn pegel ging vlak langs de paal. Daarna ging de wedstrijd over en weer maar kwamen beide teams niet tot grote kansen. Na een kwartier spelen was het Wolters die zich langs zijn directe tegenstander worstelde en een voorzet gaf op Plet. De aanvaller kon zijn hoofd niet lekker tegen de bal krijgen en de bal rolde naast.

In de 23e minuut moest Koeman voor het eerst in actie komen op een schot van een Bosschenaar. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en ook Ahannach was dichtbij de eerste treffer maar ook hij raakte de bal verkeerd vlak voor het doel. Wolters mocht namens Telstar nog een keer op doel afvuren en ook Plet kreeg een vrije doortocht maar hij schoot te gehaast. Daar had meer in gezeten. Toen was Den Bosch wakker geschud en in de 38e minuut kreeg Maguire DE mogelijkheid op de eerste treffer. Hij mikte de bal net naast de paal. In dezelfde minuut kreeg ook Ahannach een goede mogelijkheid maar deze keer wist Koeman knap te redden. De Witte Leeuwen stonden onder grote druk en Den Bosch rook bloed. In de 41e minuut was het dan toch raak voor de bezoekers via Van den Bogert. Telstar ging rusten met 0-1.

RUST

 

Koeman moest al vroeg in de tweede helft in actie komen door met een mooie duik de bal uit de hoek te tikken. In de 59e minuut komt Telstar op gelijke hoogte via wie anders dan Glynor Plet. Hij krijgt de bal aangespeeld van Cas Dijkstra die knap zijn man voorbij speelde. De aanvaller wist de bal feilloos binnen te schieten. 1-1.

Van Velzen kreeg in de 74e minuut een prachtige mogelijkheid om Telstar op voorsprong te zetten. De aanvaller krulde de bal net naast het doel. Enkele minuten later was het Van Bakel die uit het niets de bal snoeihard onderkant lat binnen schoot. Koeman was kansloos en Telstar stond op achterstand. 1-2

De Witte Leeuwen waren het laatste kwartier vol op zoek naar de gelijkmaker en de kansen waren er zeker maar de 2-2 kwam maar niet op het scorebord. Veel voorzetten van Wolters en van Kruiver werden helaas niet binnen geschoten of gekopt. Telstar verliest in eigen huis van FC Den Bosch met 1-2 en blijft op de zeventiende plaats staan.
 

Opstelling Telstar:
Koeman, Molenaar, Aktas, Bensabouh, Fernandes(61 Giovanni), van Doorm(80 Blackson), Plet, Overtoom(86 Akoy), Dijkstra(61 Van Velzen), Kökcü(61 Kruiver), Wolters.

Naar boven