3-2

Geen Goede Vrijdag voor Telstar

De Witte Leeuwen mochten op Goede Vrijdag spelen tegen VVV Venlo. Koeman en Fernandes ontbraken in de selectie vanwege blessures. 60 supporters hadden de lange reis naar Venlo gemaakt om Telstar te ondersteunen.

Eerste dreiging kwam van de thuisploeg via Johansson maar kon schadelijk gemaakt worden door Telstar. VVV was de ploeg met de bal in de beginfase en snakte ook naar een goal. De afgelopen 4 wedstrijden was het slechts eenmaal raak voor VVV. Na een kwartier spelen had Braken de eerste kans van de wedstrijd maar hij wist niet raak te koppen. Voor de rest viel er weinig te genieten in het eerste half uur. Telstar kwam een aantal keer dreigend bij het doel van VVV maar o.a. Kökcü was iets te slordig in de passing. In de 25e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Sven Braken kreeg de bal plotseling voor de voeten toen Blackson een voorzet verkeerd wegwerkte. De aanvaller schoot de bal laag achter Elouazzane: 1-0. De thuisploeg rook bloed en ging vol op zoek naar de 2-0. De kansen kwamen er zeker maar gelukkig voor Telstar stond het vizier niet op scherp. In de 36e minuut had Giovanni de uitgelezen kans om de gelijkmaker binnen te schieten. Een afgeslagen voorzet kwam voor zijn voeten maar hij deed er net iets te lang over om de bal onder controle te krijgen. Zijn schot werd geblokt door de verdediger. In de 40e minuut kreeg Telstar een vrije trap op de rand van het 16meter gebied. Kökcü mocht schieten en zijn inzet ging vlak naast het doel van VVV. Kort daarna kon Kruiver bij de 2e paal een voorzet van Blackson binnen schieten maar ook zijn inzet ging naast het doel. Een afstandschot van  Kökcü werd ook nog prima gepareerd door de doelman. Na een matig begin eindigden Telstar de eerste helft goed met een aantal prima mogelijkheden. Helaas nog geen treffer.

RUST 1-0

Delvechio Blackson bleef achter in de kleedkamer. Zijn vervanger was Randy Wolters.

VVV kwam goed uit de startblokken en was al binnen vijf minuten een aantal keer gevaarlijk geworden maar ook Plet kon in de 52e minuut scoren. Maar hij kreeg de bal niet tegen de touwen.

In de 55e minuut was het weer Braken die het net wist te vinden deze wedstrijd. Hij verschalkte Elouazzane in de verre hoek. 2-0. Dezelfde Braken had er zin in want nog geen vijf minuten later schoot hij zijn 3e treffer binnen deze avond. De aanvaller kon de bal simpel binnen tikken na goed voorbereidend werk. De wedstrijd leek hiermee gespeeld voor de Witte Leeuwen maar een kwartier voor tijd kwam Aktas op het scorebord. Hij kopte knap raak vanuit de corner van Van Doorm: 3-1. In de 80e minuut wist ook Plet te scoren voor de Witte Leeuwen. Na een goede voorzet schoot hij de bal hard en hoog in het doel van VVV: 3-2. Een spannende slotfase stond te wachten. Telstar probeerde het met man en macht maar het mocht niet meer baten. Op enkele mogelijkheden na kwam er geen echte grote kans meer op de gelijkmaker en werd het helaas 3-2 voor de thuisploeg.

Telstar kwam knap terug van een 3-0 achterstand maar helaas werd de comeback te laat ingezet… 3-2.
 

Opstelling Telstar:
El Ouazzane(70 Doornbusch), Molenaar, Aktas, Blackson(46 Wolters), van Doorm(86 Bensabouh), Plet, Overtoom(67. Van Velzen), Kökcü, Vlijter, Kruiver(67. Zakir), Giovanni

Naar boven