0-0

Een punt voor Telstar tegen Jong AZ

Vanavond stond wedstrijd nummer 12 op het programma voor de Witte Leeuwen. Op het AFAS trainingscomplex te Wijdewormer werd gespeeld tegen Jong AZ. De beloften staan 1 punt boven Telstar dus bij een overwinning kunnen er goede zaken gedaan worden.
 

Cain Seedorf, Koen Blommenstijn en Thomas Oude Kotten ontbraken vanwege blessures. Daarentegen keerde Anwar Bensabouh na wekenlange afwezigheid weer terug bij de selectie.
 

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd in de openingsfase. Er werd prima getikt maar de doelmannen hoefden nog niet in actie te komen. Plet was dichtbij in de 3e minuut toen hij door Giousis werd weggestuurd met een slim balletje. De aanvoerder kwam helaas een teenlengte tekort. Rond de 10e minuut profiteerde Min van een verkeerde inschatting van een verdediger van de thuisploeg. Hij liep op aan de rechterflank en zijn voorzet was net te hoog om een Witte Leeuw te bereiken.
 

Het spel ging op en neer deze helft en beide ploegen hadden er zin in. De verdedigers van beide ploegen stonden als een huis waardoor er ook nauwelijks kansen werden weggeven. Het spel werd na een half uur spelen even stilgelegd door scheidsrechter Eijgelsheim. Een ballenjongen werd onwel maar geluk kon hij al snel zelf van het veld aflopen.
 

Pas een minuut voor het rustsignaal kon het eerste schot op doel worden genoteerd. De thuisploeg kwam in de 16 van Telstar maar de aanvaller van Jong AZ schoot te zacht in met buitenkant rechts waardoor Koeman eenvoudig kon oppakken.
 

RUST
 

De Witte Leeuwen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Pas na een kwartier kreeg Telstar een goede mogelijkheid. Mulder wist op eigen helft op fraaie wijze zijn tegenstander uit te spelen waarna hij de bal op Giousis gaf. De Griek gaf met links voor op Min en zijn kopbal ging rakelings over het doel van doelman Westerveld. In de 63e minuut maakte Bensabouh zijn rentree op het veld na lange tijd geblesseerd te zijn geweest.
 

Beide ploegen kregen wat meer ruimte om te voetballen en dat zorgde voor wat meer dreiging vooruit. In de 69e bereikte Giousis met een goede corner het hoofd van Aktas. De lange verdediger kopte knap raak maar Westerveld wist de bal op zijn beurt ook weer knap tegen te houden. Zo dichtbij een doelpunt was Telstar nog niet eerder geweest. Vijf minuten later kreeg Telstar de allerbeste mogelijkheid van de wedstrijd. Nadat een vrije trap van Bensabouh een arm raakte in de muur wees de scheidsrechter naar de stip. Giousis ging achter de bal staan maar faalde oog in oog met Westerveld. De doelman wist zijn inzet te keren en het bleef 0-0.


Na de gemiste strafschop leek de wedstrijd er een beetje op te zitten. In de allerlaatste minuten drongen beide ploegen nog aan met mogelijkheden voor Bensabouh maar ook Koeman moest nog een keer redding brengen.
 

Helaas geen treffers vanavond en de wedstrijd eindigt in 0-0 in Wijdewormer.


Opstelling Telstar

Koeman, Apau, Aktas, Blackson, Plet(63 Bensabouh), Giousis, Overtoom, Kruiver(87 Liesdek), Min, Najah, Mulder

Naar boven