1-1

Een punt in het "Osse Kuipje"

Vanavond de uitwedstrijd in Oss in een regenachtige en leeg Frans Heesen Stadion. Op 1 persoon na is  de opstelling hetzelfde als die tegen ADO Den Haag van de week ervoor. Anthony Berenstein krijgt de voorkeur boven Delvechio Blackson.

 

Het begin van de wedstrijd was erg rommelig van beide ploegen maar de thuisploeg creëerde de mogelijkheden. In de vierder minuut kwam de eerste kans voor de thuisploeg en nog een aantal mogelijkheden tot de 13e minuut toen Tugarinov vanuit een corner naast kopte en daar de eerste kans noteerde voor Telstar. Telstar kwam wat meer in de wedstrijd na een kwartier spelen en kon via de flanken een aantal keer voor het doel komen. Maar het blijft moeilijk voetballen voor de ploeg van Andries Jonker en de thuisploeg wordt steeds gevaarlijker. In de 29e minuut was het dan eindelijk raak voor TOP Oss. Margaritha schiet de bal in de verre hoek achter Elouazzane en zet de 1-0 op het scorebord. Telstar blijft de rest van de eerste helft erg slordig en TOP Oss krijgt zelfs nog de mogelijkheid op 2-0 maar laat dat gelukkig na.

RUST

Kökcü en Liesdek komen in het veld de tweede helft en Zakir en Van Velzen blijven achter in de kleedkamer. Het zorgt direct voor wat gevaar want de Witte Leeuwen komen goed uit de kleedkamer. Ze krijgen een paar mogelijkheden na fouten in de verdediging van de thuisploeg. Maar in de 50e minuut krijgt toch TOP Oss de grootste kans nadat Elouazzane onder de bal duikt bij een corner maar de bal wordt gelukkig gemist bij de tweede paal. Hier komt Telstar goed weg. Uit de actie daarna wordt Kökcü diep gestuurd op en die ligt de bal terug op Dijkstra die gelijk uithaalt en de bal vanaf rand 16 de verre hoek in krult. In de 51e minuut komt daarmee de 1-1 op het scorebord. Een mooi begin van de tweede helft. In de 60e minuut krijgt Telstar een vrije trap. Niels van Wetten gaat achter de bal staan en weet het met een mooi en hard schot de doelman lastig te maken. Hij tikt de bal over de lat.

Telstar speelt prima maar moet toch uitkijken voor de thuisploeg en dan met name voor Margaritha die het Aktas en Tugarinov knap lastig maakt. Twintig minuten voor tijd komt Rein Smit in het veld voor Cas Dijkstra en even later verlaat Niels van Wetten het veld en in zijn plaats komt Roscello Vlijter. De wedstrijd kabbelt voort en er zijn wel mogelijkheden aan beide zijdes. TOP Oss kwam wat beter in de wedstrijd en nam de overhand. Toch kreeg Plet in de 86e minuut nog een prachtige kans maar de doelman van TOP Oss weet knap redding te brengen. Ook de thuisploeg kreeg nog een grote kans maar van den Herik mist voor open doel. Er wordt uiteindelijk niet meer gescoord, 1-1 eindstand.

Opstelling Telstar:
Elouazzane, Aktas, Fernandes, van Doorm, Plet, Van Velzen(46 Kökcü), Berenstein, Van Wetten(77 Vlijter), Dijkstra(72 Smit), Zakir(46 Liesdek), Tugarinov

 

Foto's via AmsterdamNedPhotography

Naar boven