0-0

Doelpuntloos gelijkspel als afsluiter van 2021

De Witte Leeuwen mochten het kalenderjaar afsluiten in het eigen BUKO stadion. Tegenstander was Jong PSV. Liesdek, Plet en Vandermeulen startten in de basis t.o.v. de wedstrijd tegen Spakenburg van afgelopen dinsdag. Blackson (geblesseerd), Tugarinov (geblesseerd) en Smit maakten plaats.

Het was aftasten in de beginfase van de wedstrijd. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Pas na 10 minuten was er een schot op doel. Colyn schoot namens de bezoekers naast. In de 17e minuut kwam de eerste kans van Telstar via Kökcü. De middenvelder speelde zich knap vrij en haalde uit maar doelman Delanghe wist de bal met een fraaie duik uit de hoek te tikken. Nog geen 5 minuten later moest Elouazzane in actie komen. Een van richting veranderd schot tikte de doelman fraai uit het doel. Jong PSV had het betere van het spel maar de eerstvolgende kans volgde pas in de 32e minuut. Vandermeulen gaf een verkeerde pass waardoor Bakayoko namens de bezoekers op het doel af kon lopen. Gelukkig was daar Elouazzane die het schot in de korte hoek kon tegenhouden. Jong PSV bleef aanvallen en de doelman van Telstar wist nog een keer prima te redden. Telstar bleef steken op 1 schot op doel deze helft en de teams gingen met de brilstand de kleedkamer in.

 

RUST

 

Beide teams beginnen ongewijzigd aan de tweede helft. Het spelbeeld veranderde niet veel. Beide ploegen kregen enkele kansen gedurende de tweede helft. Na een kwartier was er een mooie aanval van Telstar waarna de bal bij Kökcü belandde. Hij schoot helaas hoog over. Andries Jonker probeerde wat te forceren en bracht drie wissels binnen de lijnen: Molenaar, Fernandes, Dijkstra en zij vervingen Van Velzen, Berenstein en Kökcü. Een pegel van Van Doorm werd nog overgetikt door de doelman maar vlak daarna was het Bakayoko met een grote kans namens de bezoekers. Hij kapte Liesdek uit maar gelukkig schoot hij in het zijnet. Vijf minuten voor tijd mocht Tyrese Gemert invallen en daarmee maakte hij zijn debuut in het witte tenue van Telstar. De wedstrijd leek dood te bloeden maar in de laatste seconden van de wedstrijd kregen Taha en Fernandes allebei nog een grote kans maar het zat er helaas niet in. Een verdiend gelijkspel en op naar een succesvol 2022!


Opstelling Telstar:
Elouazzane, Liesdek (88 Taha), Aktas, van Doorm, Plet, Van Velzen(75 Fernandes), Berenstein (85 Gemert), Vandermeulen, Zakir, Kökcü(75 Dijkstra), Vlijter (75 Molenaar)


Foto's via AmsterdamNed Photography en 1963-pictures

 

Naar boven