Voetbalwereld in actie rondom Internationale Coming Out Day

CREATIEF MET SPANDOEKOFFENSIEF

Rondom de internationale Coming Out Day (11 oktober 2022) vragen wij in het weekend van 14 t/m 16 oktober aandacht voor de #AllTogetherChallenge. Op initiatief van de Alliantie Gelijkspelen 4.0 (John Blankenstein Foundation, NOC*NSF, KNVB en KNHB) in samenwerking met de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Azerion Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaalvoetbal Mannen, Eredivisie Zaalvoetbal Vrouwen, VVCS, CBV en ESPN maken wij ons sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden. Kortom, in actie voor meer LHBTI+ acceptatie in de voetbalwereld!

 

In het speelweekend van 14 t/m 16 oktober 2022 zullen er diverse acties plaatsvinden:
 

- De aanvoerders van alle teams spelen met de speciale ‘#OneLove’ aanvoerdersband. #OneLove is de campagne voor verbinding en is onderdeel van het gezamenlijke aanvalsplan tegen discriminatie, ‘Ons voetbal is van iedereen’. Eerder werd al bekendgemaakt dat de nationale teams van tien landen, waaronder Nederland, meedoen aan de #OneLove campagne tijdens de Nations League en het WK in Qatar 

- Alle coaches en (assistent) scheidsrechters dragen een regenboogspeldje.

- ESPN laat de regenboog terugkomen in de microfoons, speldjes en tv-uitingen

- Bij alle thuisspelende clubs wapperen regenbooghoekvlaggen

- Telstar speelt haar thuisduel tegen Roda JC in een speciaal ontworpen regenboogtenue en vraagt rondom deze wedstrijd extra aandacht voor het thema
 

Ook het amateurvoetbal en andere sporten doen mee! Sportbonden en clubs zullen hun leden rondom Coming Out Day oproepen om een regenboogband of ander regenboogitem te dragen tijdens hun sportwedstrijden. Meer informatie is te vinden via www.alltogether-challenge.nl.
 

Supportscollectief in actie
 

Tijdens het laatste supportscongres van 24 september jl. hield Karin Blankenstein (voorzitter van de John Blankenstein Foundation) een pleidooi richting supporterscollectief om ook mee te doen aan de All Together Challenge. In het weekend van 14, 15 en 16 oktober kunnen supportersverenigingen deelnemen via een ‘spandoekactie’ waarbij de supportersvereniging met het meest creatieve spandoek 650 euro wint. Meedoen kan door een foto van het spandoek (dat in het stadion hangt tijdens de wedstrijd) te mailen naar info@alltogether-challenge.nl of tag All Together Challenge op Facebook of Instagram. Natuurlijk is de geldprijs leuk maar is de aandacht die we met z’n allen vragen voor dit thema in de voetbalwereld waardevoller. Alvast bedankt voor je medewerking en succes!  

Naar boven