0-1

Benutte strafschop nekt Telstar

Andries Jonker begon met 1 wijziging t.o.v. de wedstrijd tegen VVV. Bensabouh keerde terug in de basisopstelling ten koste van Vlijter.

Telstar begon prima aan de wedstrijd. De verdediging stond als een huis en Kökcü mocht al in de 2e minuut het eerste schot op doel lossen. Helaas voor hem wist Bertrams de bal eenvoudig uit de hoek te duiken. Daarna bepaalde Telstar het spel maar wist het er aanvallend niet echt door te komen.

Na 22 minuut spelen kregen de bezoekers een eerste kans. Uit een corner kon Eindhoven koppen maar de bal ging ruim over het doel van Elouazzane. Eindhoven schoot in de loop van de tweede helft nog tweemaal richting doel maar beide pogingen gingen hoog over. De Witte Leeuwen konden daarentegen ook geen gaatje in de verdediging vinden van Eindhoven en doelman Bertrams kwam nauwelijks in de problemen. Sven van Doorm was nog het dichtste bij een treffer. Zijn schot binnen de 16 werd helaas onderweg geraakt door een verdediger waardoor de vaart uit de bal was en de doelman makkelijk kon redden.

RUST

Vlijter verving Molenaar bij aanvang van de tweede helft. De Witte Leeuwen begonnen ook deze helft prima en zaten er kort op. De Eindhovenaren hadden er flink wat moeite mee om onder de druk vandaan te komen. Echte gevaarlijk kon Telstar niet echt worden op wat kleine mogelijkheden na. Na een kwartier in de tweede helft werd Telstar wat gevaarlijker en waren Kökcü en Overtoom dicht bij een treffer.

Beide ploegen kregen in de loop van de wedstrijd weinig kansen en de wedstrijd leek dood te bloeden. In de 80e minuut bracht Elouazzane nog knap redding op een schot van afstand maar de corner die daarop volgde bracht een hoop spektakel. Wolters kreeg de rode kaart van scheidsrechter Vos te zien na enig tumult in de 16 en de Witte Leeuwen kregen een strafschop tegen. Sleegers wist wel om te gaan met dit buitenkansje en stuurde Elouazzane de verkeerde hoek in: 0-1 voor de bezoekers.

Telstar was niet meer bij machte om het de Eindhovenaren lastig te maken en verloor in een weinig sprankelende wedstrijd met 0-1.

Opstelling Telstar:
El Ouazzane, Molenaar(46 Vlijter), Aktas, Blackson(65 Wolters), Bensabouh, van Doorm, Plet, Overtoom(88 Akoy), Kökcü , Kruiver(65 Zakir), Giovanni (79. Fernandes)

Naar boven