vrijdag 10 november

Aanstaande vrijdag: Telstar - De Graafschap

Na de bekeruitschakeling en het teleurstellende verlies bij Helmond Sport mogen de Witte Leeuwen aanstaande vrijdag 10 november voor eigen publiek proberen hun thuiszegereeks van drie wedstrijden nogmaals uit te breiden. Op Schoonenberg, in het 711 Stadion, neemt Telstar het op tegen oude bekende De Graafschap.

 

De strijd om de tweede periode ligt nog volledig open. Na vier speelronden staan De Graafschap en Willem II op 9 punten, zonder grote voorsprong op de achtervolgers. Telstar staat momenteel drie punten achter op de beide koplopers, dus halverwege de periodestrijd is er nog genoeg perspectief. Op de algemene ranglijst doen de Superboeren het deze jaargang, na twee moeizame seizoenen, weer relatief goed. Na dertien speelronden staat de jarige club uit Doetinchem (dit seizoen 70 jaren jong)  op een vijfde plaats, slechts vier punten van de koploper verwijderd.

 

Telstar keert na een moeilijke week 'on the road' terug in het eigen 711 Stadion. Voor het eigen vertrouwde publiek gaat Telstar op zoek naar een voortzetting van de zeer opmerkelijke reeks van drie thuiszeges, allen veiliggesteld in blessuretijd. Het team van Mike Snoei zal ditmaal ongetwijfeld een resultaat vroeger in de wedstrijd willen veiligstellen. De laatste maal dat Telstar viermaal op rij in eigen huis wist te winnen was ook onder Mike Snoei, in het memrorabele seizoen 2017/18. De langste reeks thuisoverwinningen had plaats tussen september en november 2003 toen onder leiding van Jan Poortvliet maar liefst zeven maal op rij werd gewonnen voor eigen publiek.

 

Waar bij De Graafschap voorheen langere tijd veel oude bekenden uit de IJmond speelden, vinden we momenteel in de selectie van Jan Vreman niemand terug met een verleden bij de Witte Leeuwen. Dit seizoen zijn de rollen omgekeerd: in Velsen hebben Danzell Gravenberch, Mees Kaandorp, Mike Snoei en Peter Hofstede een verleden bij de club uit het Oosten.

 

De wedstrijd tegen De Graafschap in het 711 Stadion begint vrijdag om 20.00 uur. Nog geen kaartje? Bestel deze dan vooraf via telstarticket.nl Kun je de wedstrijd niet bezoeken, volg de ontwikkelingen op het veld dan via het schakelkanaal van ESPN.

 

Let op: In verband met verwachte opkomst en het programma in de Stadsschouwburg kan het druk zijn op de publieke parkeerplaats tegenover het stadion aan de Minister van Houtenlaan en in de omliggende straten. Kom ook eens met de fiets of met het OV naar het 711 Stadion!

Naar boven