2-1

3 punten blijven in Velsen-Zuid

Andries Jonker had de opstelling op een aantal plaatsen gewijzigd t.o.v. de vorige wedstrijd in Volendam. Molenaar, Dijkstra en Tugarinov verschenen in de basis i.p.v. Vandermeulen, Zakir en Berenstein.
 

Net zoals in Volendam begon Telstar weer uitstekend aan de wedstrijd. Er werd flink druk gezet en de bezoekers kwamen er nauwelijks aan te pas. Al in de 8e minuut zette Plet de Witte Leeuwen op voorsprong. Hij kwam na een slimme steekbal van Kökcü 1 op 1 met de doelman en faalde niet: 1-0. Vlak daarna kon Plet de voorsprong verdubbelen. Wolters gaf een prachtige voorzet op het hoofd van Plet maar de doelman van MVV wist de inzet knap tegen te houden. Dat was een uitgelezen mogelijkheid op de 2-0. De bezoekers hadden weinig in te brengen maar wisten toch in de 26e minuut bijna te scoren. In de kluts kwam de bal vlak voor de doellijn maar wist Aktas de bal weg te koppen. Tien minuten later mocht Aktas nog een keer koppen, ditmaal bij een corner voor Telstar. Deze wist hij knap binnen te knikken en zette daarmee de Witte Leeuwen op een riante 2-0 voorsprong. De aftrap daarna werd genomen toen de lichtshow in het stadion nog bezig was. De scheidsrechter moest even wachten tot de lampen weer aan gingen voordat er weer afgetrapt kon worden. Telstar kreeg nog wel de kansen om meer te scoren maar verzuimde het.
 

RUST
 

Ongewijzigd begon Telstar aan de tweede helft. Waar de Witte Leeuwen de eerste helft het meeste balbezit hadden, liet het de tweede helft wat meer de teugels vieren. Niet dat MVV hier veel mee deed want tot echte kansen kwam het niet. Koeman moest een aantal maal in actie komen maar wist zijn doel schoon te houden. MVV bleef de jacht op de aansluiting voortzetten waardoor er ook meer ruimte kwam voor Telstar. Kökcü was dichtbij de 3-0 maar zijn schuiver ging net naast. Helaas werd de ruimte niet goed benut waardoor de bezoekers hoop bleven houden. Na een aantal keer de bal in de 16 pompen was het in de extra tijd raak voor MVV. Een voorzet werd binnen gelopen en de 2-1 was een feit. Een spannende slotfase brak nog aan. Beide ploegen kregen de mogelijkheden maar de punten bleven in Velsen-Zuid. De Witte Leeuwen hadden daadwerkelijk echt gevochten als leeuwen. Eindelijk weer een overwinning voor Telstar waarmee plaats 17 wordt ingeruild voor plaats 13 op de ranglijst.


Opstelling Telstar:
Koeman jr, Molenaar, Aktas, Fernandes, van Doorm, Plet(83 Smit), Overtoom(83 Akoy), Dijkstra(75 Van Velzen), Tugarinov(61 Vandermeulen), Kökcü, Wolters(61 Zakir)


Foto's via AmsterdamNed Photography en 1963-pictures

 

Naar boven