Single Blog Title

This is a single blog caption

Nieuwjaarswedstrijd prooi voor Telstar

Telstar heeft vanmiddag de nieuwjaarswedstrijd tegen Jong Ajax met 3-1 gewonnen.

In het waterkoude Rabobank IJmond Stadion startte Telstar met het sterkste elftal, terwijl Jong Ajax trainer Marcel Keizer veelal gebruik moest maken van jonge selectiespelers. Vanaf de eerste minuut voerde Telstar de boventoon en het duurde dan ook slechts enkele minuten tot de 1-0 op het scorebord verscheen. Denis Mahmudov mocht vanaf de strafschopstip aanleggen en schoot keurig binnen. Nog voor het eerste kwartier om was, was het wederom spits Mahmudov met de treffer. Mo Ajnane, die een prima indruk achterliet, stuurde de snelle aanvaller weg. Oog in oog met de doelman bleef hij koel. Rechts langs de keeper verdween de bal wederom over de lijn.

Telstar bleef de druk opvoeren en was via Mahmudov (bal naast) Stefano Lilipaly (bal de op lat) en nogmaals Mahmudov dichtbij de derde treffer. Opeens was daar Jong Ajax dat terugkwam na een rake kopbal vanuit de vrije trap. Telstar liet merken direct wakker te zijn geschrokken. Ajnane ging de combinatie aan en speelde zichzelf vrij voor de keeper. Ook hij bleef rustig en scoorde daarmee de 3-1.

In de rust maakte Michel Vonk flink gebruik van zijn wisselmogelijkheden. Liefst 10 verse spelers kwamen het veld in. Wederom begon Telstar sterk en kreeg het een aantal goede schietkansen. Aan de andere kant begin Toine van Huizen de overtreding en de scheidsrechter wees, na het bekijken van de beelden (KNVB testfase doellijntechnologie en videoscheidsrechter) naar de stip. De ultieme mogelijkheid om terug te komen in de wedstrijd, maar invaller doelman Boy de Jong keerde de strafschop.

Het vervolg van de tweede helft was vooral slordig. Er lag wel ruimte, maar er werd te weinig mee gedaan. Alleen Abdulahi wist het de doelman nog een aantal keer lastig te maken.