Single Blog Title

This is a single blog caption

Negenklapper in Beverwijk

Telstar heeft net niet de tien aangetikt in het derde oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2017/’18. Jubilaris BVV De Kennemers werd met 0-9 verslagen. Nieuwkomer Andrija Novakovich was de grote man aan de kant van de Velsenaren. De huurling van het Engelse Reading FC scoorde vier keer.

Voor aanvang van het duel was er een mooi eerbetoon aan AFC Ajax-speler Abdelhak Nouri van de spelers van BVV De Kennemers en Telstar en de arbitrage.

Telstar had geen kind aan derdeklasser BVV De Kennemers. Met de rust leidden de Velsenaren al met 0-5. Het aluminium, goed keeperswerk en slordig omgaan met de kansen stonden een hogere ruststand in de weg. In de 13e minuut kon Shaquill Sno ongehinderd opkomen. De bal uit zijn voorzet werd door Mohammed Hamdaoui achter de keeper gekopt: 0-1. Na dit doelpunt hadden o.a. Mohammed Hamdaoui, Toine van Huizen, Andrija Novakovich, Jerdy Schouten en Oussama Zamouri het geluk niet aan hun zijde. Was dit wel het geval geweest dan was de thuisclub na 90 minuten met de staart tussen de benen van het veld gestapt. Pas in de 31e minuut viel er weer een doelpunt te noteren. Oussama Zamouri stuurde Andrija Novakovich diep. De spits omspeelde de uitgelopen doelman en scoorde beheerst: 0-2. Twee minuten later zette Andrija Novakovich de 0-3 op het scorebord. Shaquill Sno mocht weer langs de lijn opkomen. Uit zijn voorzet kopte Andrija Novakovich raak. Weer drie minuten later mocht Jerdy Schouten een vrije tap nemen. Hij wist wel raad met dit buitenkansje. Zijn schot was onhoudbaar voor de Beverwijkse keeper: 0-4. Drie minuten later bepaalde Frank Korpershoek de ruststand op 0-5. De aanvoerder schoot met stijl de bal tussen de palen.

In de rust bleven Benjamin van den Broek en Donny van Iperen in de kleedkamer achter. Zij werden door Gerson Rodrigues en Junior Toretta vervangen. Naarmate de tweede helft vorderde, namen de wissels ook toe. Ook in de tweede helft ging Telstar niet al te zorgvuldig met de geboden kansen om. Net als in de eerste helft werd het aluminium een aantal keren getest, was de Beverwijkse keeper de uitblinker en hadden een aantal witte leeuwen moeite met de bal de juiste richting te geven. Wie dat niet had, was Andrija Novakovich. De spits kon in de 54e minuut optimaal profiteren van balverlies bij de thuisclub: 0-6. Drie minuten verder was hij van dicht bij ook de maker van de 0-7. Even later werd Andrija Novakovich naar de kant gehaald. Zijn logische vervanger Floris van der Linden liet negen minuten na zijn wissel het net voor de achtste keer bollen. De keeper kreeg de bal uit een afstandsschot van Mohammed Hamdaoui niet onder controle. In de rebound scoorde Floris van der Linden wel: 0-8. Het slotakkoord was voor Anass Najah. De invaller bepaalde met een afstandsschot de eindstand op 0-9.

Zaterdag 22 juli, aanvang 17.00 uur, wacht er een ploeg van een geheel ander kaliber. Dan is tweededivisionist Koninklijke HFC de tegenstander. De wedstrijd wordt in Haarlem gespeeld. Het adres is: Emauslaan 2. Tot zaterdag!
STATISTIEKEN

Opstelling
Telstar: 20. Boy de Jong, 2. Shaquill Sno (59e min. 13. Rodny Cabral), 3. Toine van Huizen (75e min. 23. Jasper van Heertum), 4. Donny van Iperen (46e min.18. Junior Toretta), 5. Elson Brito, 6. Frank Korpershoek (75e min. 14. Edo Knol), 7. Oussama Zamouri (75e min. 21. Leo Johnson), 8. Benjamin van den Broek (46e min. 17. Gerson Rodrigues), 9. Andrija Novakovich (59e min. 19. Floris van der Linden), 10. Jerdy Schouten (59e min. 24. Mike van den Steenhoven) en 11. Mohammed Hamdaoui (75e min. 15. Anass Najah). Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Rody de Boer.

Scoreverloop
13e min.​0-1 ​Mohammed Hamdaoui
31e min.​0-2​Andrija Novakovich
33e min.​0-3​Andrija Novakovich
36e min.​0-4​Jerdy Schouten
42e min.​0-5​Frank Korpershoek
54e min.​0-6​Andrija Novakovich
57e min.​0-7​Andrija Novakovich
68e min.​0-8​Floris van der Linden
87e min.​0-9​Anass Najah

Toeschouwers
363