Single Blog Title

This is a single blog caption

Monsterzege op De Kennemers

Telstar heeft een monsterzege op het jubilerende B.V.V. De Kennemers geboekt. Met maar liefst een 0-13 nederlaag werd het team van Fred Bischot en Paul de Lange, zij vormden bij afwezigheid van trainer/coach AlamiAhannach het trainersduo, verslagen.

Binnen zeven minuten leidde Telstar reeds met 0-3 door doelpunten van Darren Rosheuvel en Floris van der Linden 2x. Bij de 3-0 kwamen doelpuntenmaker Van der Linden en de doelman van B.V.V. De Kennemers ongelukkig met elkaar in botsing. De blessurebehandeling voor de doelman duurde maar liefst acht minuten. Verder keepen bleek niet mogelijk. Aangezien B.V.V. De Kennemers geen goalie op de bank had, werd na overleg tussen beide trainers gekozen om Joey Roggeveen het veld in te sturen. Mike Snoei riep Wesley Zonneveld bij zich en dirigeerde hem richting het doel van de thuisclub. Joey Roggeveen werd de Telstardoelman. Nog voor rust liet Kyle Scott zijn klasse zien. De huurling van Chelsea FC scoorde twee keer. Het was aan Wesley Zonneveld te danken dat de rust maar met een 0-5 tussenstand bereikt werd. Hij ranselde inzetten van o.a. Dylan Mertens en Kyle Scott uit zijn doel.

Na rust ging Telstar door met waar het in de eerste helft mee geëindigd was. Met het creëren en benutten van kansen. Vlak na rust waren ook Rodny Lopes Cabral, al vraag ik mij nog altijd af wie als laatste de bal raakte), Dylan Mertens en Jasper van Heertum (vanaf de penaltystip) succesvol. Een tweede smetje op de verder faire wedstrijd was het geblesseerd uitvallen van Dylan Mertens. In de 66e minuut nam Kyle Scott heel snel een vrije trap. Hij trapte de bal naar Ilias Bronkhorst. Op zijn beurt haalde de invaller de achterlijn, legde het ronde speeltuig terug op Floris van der Linden. Van dicht bij scoorde hij de negende treffer van het eenzijdige oefenduel. Telstar bleef strijden voor elke bal en dat werd in de score tot uitdrukking gebracht. Het tien, tien, tien dat vanaf de zijlijnen gescandeerd werd, werd gehonoreerd. In de 71e minuut werd in de vijandelijke zestien Kyle Scott door de aanvoerder van B.V.V. De Kennemers aan zijn shirt vastgehouden. De arbiter wees resoluut naar de stip. Ook Melle Springer faalde niet van elf meter. In de laatste tien minuten bepaalden Floris van der Linden, Ilias Bronkhorst en Danny van Haaren de eindstand op 0-13.

Dinsdag 7 augustus, aanvang 19.30 uur, speelt Telstar in het eigen Rabobank IJmond Stadion het ingelaste oefenduel tegen VV Legmeervogels. Ook dan is de toegang weer gratis. Tot dan!

STATISTIEKEN

Opstelling Telstar: 1. Wesley Zonneveld (15e min. 24. Joey Roggeveen), 2. Rodny Lopes Cabral, 4. Jasper van Heertum, 6. Frank Korpershoek, 7. Dylan Mertens (62e min. 13. Ilias Bronkhorst), 10. Kyle Scott, 14. Danny van Haaren, 15. Anass Najah, 18. Darren Rosheuvel, 19. Floris van der Linden en 30. Melle Springer.

Scoreverloop
01e min.​0-1​Darren Rosheuvel
04e min.​0-2​Floris van der Linden
07e min.​0-3​Floris van der Linden
25e min.​0-4​Kyle Scott
31e min.​0-5​Kyle Scott
49e min.​0-6​Rodny Lopes Cabral
51e min.​0-7​Dylan Mertens
53e min.​0-8​Jasper van Heertum (pen.)
66e min.​0-9​Floris van der Linden
71e min.​0-10​Melle Springer (pen.)
80e min.​0-11​Floris van der Linden
82e min.​0-12​Ilias Bronkhorst
84e min.​0-13​Danny van Haaren