Single Blog Title

This is a single blog caption

Miraculeuze comeback Telstar

Bij FC Den Bosch had trainer/coach Wil Boessen niet de beschikking over de vanwege interlandverplichtingen afwezigen Jurich Carolina, Amine Khammas (en ook nog eens geschorst), Rauno Sappinen en Leo Väisänen. Verder ontbraken de al langer geblesseerden Oussama Bouyaghlafen, Mats Deijl, Danny Holla, Konrad Sikking en Jordy van der Winden. In de Bossche selectie keerden Brahim Darri, Sam Kersten en Stefan Velkov na enige weken van ziekte en zeer terug. Bij tegenstander Telstar kon trainer/coach geen beroep doen op de geblesseerden Elso Brito, Ilias Bronkhorst en Jordie van der Laan. Nadat Jasper van Heertum vorige week vrijdag speelminuten kreeg na een wekenlange afwezigheid keerde vanavond Donny van Iperen in de Velsense selectie terug. Ook Adham El Idrissi was in de spelersbus naar FC Den Bosch gestapt.

Telstar zat in een flow na drie zeges op rij. Jong FC Utrecht, FC Dordrecht en Jong AZ werden met een nipte 1-0 overwinning aan de zegekar gebonden. In de eerste seizoenshelft was FC Den Bosch koploper. Mede door een slechte reeks, in acht wedstrijden werd slechts één overwinning behaald, daalden de Bossche formatie naar de vierde plaats. Maar liefst veertien punten achter op koploper FC Twente. En … Telstar blijft nog even in de flow zitten. Wat een wedstrijd! Wie geloofde nog in de kansen van de withemden na een 3-0 achterstand met de rust. Ik in ieder geval niet. Ik wilde eigenlijk wel naar huis. Ik had het wel gezien. Gelukkig bleef ik zitten. De tweede helft had ik voor geen goud willen missen.

In de 7e minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Telstar leed balverlies. De counter was perfect. Na een prachtige aanval zette Imrane Oulad Omar de bal voor. Van dicht bij tikte Vincent Vermeij de bal achter Wesley Zonneveld: 1-0. Elf minuten later kwam Telstar goed weg toen uit een corner van Stafano Beltrame de bal door een blauwhemd tot bij Vincent Vermeij kopte. De spits kopte de bal bovenop het doelnet. Zestig tellen later was het wel raak. Een aantal Telstarspelers waren niet bij de les. Imrane Oulad Omar kwam aan de bal en wist wel raad met de hem geboden vrijheid. Hij krulde het leer voorbij alles en iedereen in de verre hoek: 2-0. In de 34e minuut ging Terell Ondaan op rechts op avontuur. Hij zette de bal voor. Senne Lynen kwam een teenlengte te kort om tot scoren te komen. Acht minuten later kwam FC Den Bosch weer goed weg. Net buiten de middencirkel zag Ahmad Mendes Moreira keeper Wouter van der Steen ver buiten het doelgebied staan. Hij waagde van die afstand een schot. De bal belandde op de lat. Wat een pech! Drie minuten later was het wel raak. Maar dan aan de andere kant van het veld. Beltrame schoot de bal op het Velsense doel. Wesley Zonneveld kreeg het ronde speeltuig niet onder controle. Imrane Oulad Omar was er als de kippen bij om de het leder tegen de touwen te schieten: 3-0.

Na rust was Telstar feller en scherper in de duels. Dat resulteerde vrijwel direct in de 3-1. Sam Kersten ging in het strafschopgebied of er net buiten of op de rand de fout in. Met een sliding verhinderde hij Ahmad Mendes Moreira de doorgang. Scheidsrechter Van Herk twijfelde maar ging af op het signaal van één van zijn assistenten: strafschop! Terell Ondaan wist wel raad met dit buitenkansje. Hij liet vanaf de stip doelman Van der Steen volstrekt kansloos: 3-1. In de 56e minuut scoorde Melle Springer op aangeven van Senne Lynen de aansluitingstreffer: 3-2. Ik ging er maar eens goed voor zitten. Twee minuten later werd het zelfs 3-3. Ahmad Mendes Moreira mocht een vrije trap nemen. Vanuit een moeilijke hoek schoot de huurling uit Groningen de bal laag in. Wouter van der Steen liet zich verrassen: 3-3. En nog was de koek niet op. In de 69e minuut sloeg Telstar nogmaals genadeloos toe. Weer was Senne Lynen de aangever. Deze keer was Terell Ondaan de koele afmaker: 3-4. Met twee verse aanvallers probeerde trainer/coach Wil Boessen het tij nog te keren. De beste kans was echter voor Telstar. Voor Sven van Doorm. In de 75e minuut raakte hij de lat. Wat had ik hem een doelpunt gegund! In het restant van deze doelpuntrijke wedstrijd bleef Telstar fier overeind. Na afloop keerden de Bosschenaren met de staart tussen de benen naar de kleedkamers terug. Telstar bleef op het veld. Om samen met de supporters het feestje te vieren.

STATISTIEKEN

Opstellingen
FC Den Bosch: 1. Wouter van der Steen, 4. Sam Kersten, 7. Sven Blummel (73e min. 14. Brahim Darri), 8. Julián Marchioni, 10. Stefano Beltrame, 11. Danny Verbeek, 12. Imrane Oulad Omar, 13. Stefan Velkov, 16. Kevin Felida, 19. Vincent Vermeij (73e min. 18. Jort van der Sande) en 20. Luuk Brouwers. Wel op de bank maar niet gespeeld: 6. Jens van Son, 15. Nicolás Romat, 21. Nick Leijten, 33. Robin Voets en Menno Heus.

Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 2. Rodny Lopes Cabral, 6. Frank Korpershoek (58e min. 3. Donny van Iperen), 8. Senne Lynen, 10. Ahmad Mendes Moreira (87e min. 14. Danny van Haaren), 11. Shaquill Sno (46e min. 4. Jasper van Heertum), 15. Anass Najah, 21. Toine van Huizen, 29. Sven van Doorm, 30. Melle Springer en 77. Terell Ondaan. Wel op de bank maar niet gespeeld: 9. Karim Rossi, 18. Darren Rosheuvel, 23. Kick Groot, 25. Sven van der Maaten, 33. Elvio van Overbeek en 34. Adham El Idrissi.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer F.A. van Herk
assistent-scheidsrechters: de heren H.D. Fikkert en D. Frijn
vierde official: de heer J.J.M. Vries

Scoreverloop
07e min. 1-0 Vincent Vermeij
19e min. 2-0 Imrane Oulad Omar
45e min. 3-0 Imrane Oulad Omar
48e min. 3-1 Terell Ondaan (pen.)
56e min. 3-2 Melle Springer
58e min. 3-3 Ahmad Mendes Moreira
69e min. 3-4 Terell Ondaan

Gele kaarten
53e min. Stefan Velkov
55e min. Anass Najah
58e min. Imrane Oulad Omar

Toeschouwers
3.244