Single Blog Title

This is a single blog caption

Liesdek schiet Telstar naar overwinning

Telstar heeft in de uitduels nog geen punten verloren. Na de uitzege op FC Eindhoven wordt ook SBV Excelsior aan de zegekar gebonden. Matchwinnaar wordt Yaël Liesdek. In de vijfde minuut van de extra speeltijd rondt de invaller een Velsense aanval doeltreffend af. De jongeling heeft wel lef. Hij speelt de bal door de benen van goalie Damen. De bal verdwijnt tegen het net: 2-1. Met deze overwinning geeft de spelersgroep de drie punten als cadeau mee aan hun jarige trainer/coach Andries Jonker.

In de eerste vijf minuten waagt namens de thuisclub Siebe Horemans twee keer een doelpoging. In de 3e minuut schiet hij de bal in. Via de handschoenen van Jasper Schendelaar en de lat valt er geen doelpunt aan de kant van de Rotterdammers te noteren. Luttele tellen later is hij weer dicht bij een treffer. Ook nu is Jasper Schendelaar een sta-in-de-weg. In de 6e minuut neemt Ilias Bronkhorst een ingooi. Met een handdoek veegt hij de bal droog. Hij legt de handdoek langs het veld. Na deze ingooi haalt Thomas Verhaar heel stiekum de handdoek weg. Een beetje kinderlijk gedrag van deze ervaren routinier. In de 12e minuut laat Telstar zich voor de eerste keer in het vijandelijke strafschopgebied zien. Vincent Regeling passt de bal naar Glynor Plet. De spits speelt de bal met de borst direct door op Sven van Doorm. Zijn inzet wordt gekraakt en verdwijnt over de achterlijn. Uit de hoekschop die hierop volgt kopt Ilias Bronkhorst de bal in, maar het leer verdwijnt via een Rotterdammer in de handschoenen van Alessandro Damen. Eén minuut verder speelt Sven van Doorm de bal naar zijn spits. Glynor Plet schiet direct op goal. Zijn schot wordt door een verdediger geraakt en verdwijnt net naast de voor hem verkeerde kant van de paal. De bal wordt uit de corner door Sven van Doorm voor het doel getrapt. Frank Korpershoek wordt te veel gehinderd om het ronde speeltuig goed in te koppen. In de 20e minuut is Telstar dicht bij de openingstreffer. De bal over de hele van Redouan El Yaakoubi bereikt Ilias Bronkhorst. De verdediger legt de bal terug op Cas Dijkstra. Zijn bal gaat net naast. Vier minuten later zet oud-Telstarspeler Ahmad Mendes Moreira de bal voor. Reuven Niemeijer kopt het leder naast. Met nog tien minuten in de eerste helft te gaan, is Telstar veelvuldig aan de bal. Uiteindelijk zet Welat Cagro de bal voor. Glynor Plet mikt te hoog. Vijf minuten later is Plet de aangever, maar het schot van Welat Cagro mist op een haar na het doel. De laatste kans van de eerste helft is voor de withemden. Ilias Bronkhorst wint het duel om de bal van Joël Zwarts. Hij speelt direct het leer naar Glynor Plet. De spits ziet dat Alessandro Damen ver voor zijn doel staat. Hij lobt de bal over de doelman en het doel. Het leer eindigt op het doelnet. Zes minuten later fluit de heer Oostrom voor het einde van een boeiende eerste helft.

De tweede helft is amper één minuut onderweg en Telstar is niet bij de les. Slordig balverlies aan Velsense zijde leidt de 1-0 in. Joël Zwarts kan langs de zijlijn een rush maken. Hij wordt niet tot stoppen gebracht. De buitenspeler schiet de bal in de korte hoek voorbij Jasper Schendelaar: 1-0. Telstar herstelt zich snel. Vijf minuten later scoort Shayne Pattynama bijna de gelijkmaker. Net voordat de leren knikker de doellijn zal passeren, vangt keeper Damen de bal. Na deze kans zijn Ilias Bronkhorst en Shayne Pattynama dicht bij de 1-1 maar beiden hebben het vizier niet op scherp staan. In de 64e minuut komt nieuwkomer Gyliano van Velzen de aanval versterken. Hij komt het veld in voor Welat Cagro. Twee minuten later waagt Hervé Matthys een afstandsschot. De verdediger ziet Jasper Schendelaar ruim voor zijn doel staan. Hij mikt van te ver te hoog. Zestig tellen later laat de thuisclub Gyliano van Velzen ver komen, maar zijn schot mist elke gevoel van richting. In de 69e minuut zet Sven van Doorm de 1-1 op het scorebord. Hij wordt door Cas Dijkstra aangespeeld en schiet de bal in de winkelhaak raak: 1-1. In de 84e minuut schiet Jasper Schendelaar de bal het veld in. Glynor Plet zorgt ervoor dat het leer bij Gyliano van Velzen belandt. Zijn schot spat op de kruising uiteen. Twee minuten verder draait Stijn Meijer weg bij Redouan El Yaakoubi. Het Velsense doel is nog een eind rennen. In de buurt van Jasper Schendelaar schiet hij de bal hard naast. In de 88e minuut is vierde official de heer Spaan niet bij de les. Bij Telstar staan de wissels Yael Liesdek en Redouan Taha klaar om in te vallen. Het is de bedoeling dat Shayne Pattynama en Vincent Regeling gewisseld worden. Niet dus. Alleen de wissel Yael Liesdek voor Shayne Pattynama gaat door. Na deze wissel is het ook de bedoeling dat Redouan Taha zal invallen voor Vincent Regeling. Dit gebeurt niet. Op advies van de vierde official hervat scheidsrecht Oostrom het spel. In de resterende tijd heeft Telstar geen mogelijkheid meer om Redouan Taha alsnog te laten invallen. De trainer/coach mag in een duel vijf keer wisselen maar heeft daarvoor drie mogelijkheden. Bij Telstar waren deze drie mogelijkheden al voorbij. In de minimaal vijf minuten extra speeltijd komt Telstar op voorsprong en pikt het de drie punten mee uit het Van Donge en De Roo Stadion. Gyliano van Velzen speelt op het juiste moment de bal naar Yael Liesdek. De bal gaat door de benen van doelman Alessandro Damen en eindigt tegen de touwen: 2-1. Niet veel later fluit arbiter Oostrom voor het einde van de wedstrijd. Mede door dit late doelpunt is Telstar drie punten rijker.

STATISTIEKEN

Opstelling SBV Excelsior: 1. Alessandro Damen, 2. Siebe Horemans, 3. Hervé Matthys, 4. Thomas Oude Kotte, 9. Elias Már Ómarsson, 10. Luigi Bruins (29e min. 33. Julian Baas), 11. Joël Zwarts, 18. Ahmad Mendes Moreira (73e min. 7. Stijn Meijer), 22. Reuven Niemeijer (73e min. 17. Thomas Verhaar), 24. Brandon Ormonde-Ottewill en 26. Mitchell van Rooijen. 
Wel op de bank maar niet gespeeld: 6. Abdallah Aberkane, 16. Sander Fischer, 21. Niek den Heeten, 23. Maarten de Fockert, 30. Pascal Kuiper en 32. Derensili Sanches Fernandes.

Opstelling Telstar:
1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Sven van Doorm, 9. Glynor Plet, 13. Vincent Regeling, 21. Anass Najah, 23. Cas Dijkstra (74e min. 7. Rashaan Fernandes), 25. Shayne Pattynama (88e min. 43. Yael Liesdek) en 28. Welat Cagro (64e min. 18. Gyliano van Velzen).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Sebastian Soto, 15. Redouan Taha, 16. Niels van Wetten, 20. Abdel Elouazzane en 24. Siebe Vandermeulen.

Scoreverloop
46e min. 1-0 Joël Zwarts
69e min. 1-1 Sven van Doorm
90e min. +5 1-2 Yael Liesdek

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer I. Oostrom
Assistent-scheidsrechters: de heren K. Bodde en E. Koopman
Vierde official: de heer S. Spaan

Gele kaart
54e min. Brandon Ormonde-Ottewill

Toeschouwers
1.250