Single Blog Title

This is a single blog caption

Late tegentreffer nekt Telstar

na vijf minuten zet Sebastian Soto de 1-0 op het scorebord. Mede door deze treffer lijkt Telstar op weg naar een nipte 1-0 overwinning op TOP Oss. In de derde minuut van de zes minuten extra speeltijd scoort invaller Cas Peters toch nog de gelijkmaker (1-1).

Telstar begint de wedstrijd goed. De eerste kans is direct raak. Uit een voorzet van Daniel Adshead, een handig overstapje van Shayne Pattynama is het Sebastian Soto die in de 5e minuut de withemden op een 1-0 voorsprong schiet. Zes minuten later krijgt Ilias Bronkhorst de kans om zijn ploeg op een 2-0 voorsprong te zetten. Hij kapt een tegenstander uit en krult de bal net naast het Osse doel. Zestig tellen later neemt Sven van Doorm een corner. De kopbal van Shayne Pattynama verdwijnt over het doel van Bo Geens. In de 20e minuut laat tegenstander TOP Oss zich voor de eerste keer voor het Velsense doel zien. Het schot van Kyvon Leidsman eindigt ruim naast het doel. Elf minuten verder wordt Daniel Adshead op zo’n twintig meter van het vijandelijke doel ten val gebracht. De bal uit de vrije trap van Ilias Bronkhorst eindigt ruim over. Net voor het rustsignaal van scheidsrechter Bos wordt Ilias Bronkhorst net buiten de zestien aangetikt. De vrije trap die hierop volgt wordt door Gyliano van Velzen over het Osse doel geschoten.

Na rust komt het eerste gevaar van de ploeg van trainer/coach Klaas Wels. In de 47e minuut wordt het schot van invaller Mart Reman door Jasper Schendelaar gekeerd. Tien minuten later kan Kyvon Leidsman alle tijd nemen om op het Velsense doel te vuren. De Osse spits plaats een rollertje. De bal is een makkelijke prooi voor doelman Schendelaar. In de 62e minuut plaatst TOP Oss een snelle counter. Het schot van Dean Guezen vliegt hoog over. Eén minuut later onderbreekt knallend vuurwerk, buiten het stadion afgestoken, het duel. Scheidsrechter Bos wacht tot het vuurwerk niet meer te horen is en hervat het spel. Zeven minuten later kopt Jan Lammers de bal recht in de handschoenen van Jasper Schendelaar. Twee minuten voordat de officiële speeltijd voorbij is, verlaat Frank Korpershoek geblesseerd het veld. TOP Oss heeft in de tweede helft wel het meeste balbezit en speelt met de druk naar voren, maar echte kansen worden door de Ossenaren niet gecreëerd. Dan is het zuur dat in de 3e minuut van de zes minuten extra speeltijd TOP Oss op gelijke hoogte met Telstar komt. Invaller Cas Peters krijgt op de flank te veel vrijheid en scoort op fraaie wijze de 1-1. In de nog resterende speeltijd gebeurt er voor beide doelen niets meer zodat Telstar zich met één punt tevreden stellen moet.

STATISTIEKEN

Opstelling Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 4. Benaissa Benamar, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek (88e min. 24. Siebe Vandermeulen), 8. Sven van Doorm, 10. Daniel Adshead, 12. Sebastian Soto (78e min. 23. Cas Dijkstra), 18. Gyliano van Velzen (72e min. 19. Richelor Sprangers), 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama (78e min. 15. Redouan Taha).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Niels van Wetten, 17. Trevor Doornbusch, 27. Roscello Vlijter, 28. Welat Cagro, 31. Abdessalam Ouboumalne en 43. Yaël Liesdek.

Opstelling TOP Oss: 30. Bo Geens, 3. Trevor Davids (79e min. 11. Cas Peters), 4. Jan Lammers, 5. Ruben Roosken, 6. Lion Kaak, 8. Rick Stuy van den Herik, 9. Dennis van der Heijden, 12. Kyvon Leidsman, 14. Olivier Rommens, 19. Sjoerd Overgoor (46e min. 33. Mart Reman) en 34. Dean Guezen.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 1. Ronald Koeman, 7. Matthijs van Nispen, 13. Jordy Rondeel, 22. Niels Fleuren, 25. Lars Hutten, 28. Mateo Aramburu en 31. Joshua Sanches.

Scoreverloop
05e min. 1-0 Sebastian Soto
90e min. +3 1-1 Cas Peters

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer A. Bos
Assistent-scheidsrechters: de heren J.P. Been en L. de Koning
Vierde official: mevrouw S. Shukrala

Gele kaarten
41e min. Anass Najah
56e min. Dennis van der Heijden

Toeschouwers
7436