Single Blog Title

This is a single blog caption

Laatste kans tegen NAC Breda

De tegenstander van vanavond hadden wij voorlopig nog niet verwacht als opponent. Door de onverwachte degradatie van de roemrijke club uit Breda komt het dit jaar uit in de Jupiler League. Vooraf bestempeld als grote titelfavoriet, maar niets bleek minder waar.

De vierde plaats van NAC Breda is niet de vooraf ingeschatte klassering. In het begin het seizoen heeft NAC Breda veel punten laten liggen. De seizoensopening tegen FC Volendam, 1-4 verlies, en de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven, 2-1 verlies, waardoor de druk op trainer Robert Maaskant direct toenam. De populaire trainer nam al snel afscheid van de club en Marinus Dijkhuizen werd aangesteld als nieuwe trainer. Onder Dijkhuizen is de weg omhoog ingezet, maar de club blijft zo zijn pieken en dalen hebben. Opvallend is het aantal wedstrijden waarin NAC Breda met een groot verschil wint. Voornamelijk in de thuiswedstrijden wordt het verschil gemaakt terwijl er in uitwedstrijden nogal eens wat punten worden verspeeld.

De Brabanders beschikken over een sterk elftal. Opvallende namen zijn oudgediende Ronnie Stam en voormalig Witte Leeuw Kevin Brands. Ook in het Rat Verlegh stadion weet Kevin Brands veelvuldig het net te vinden. Grote man aan de zijde van de bezoekers is Sjoerd Ars. Vorig jaar maakte hij al veel indruk in de Jupiler League en ook dit jaar maakt hij veel indruk met zijn 18 doelpunten. De Telstar verdediging zal vanavond extra scherp moeten zijn om hem van het scoren af te houden.

Eerder dit seizoen wist Telstar geen punten over te houden aan het bezoek in Breda. Na een goede eerste helft van de gasten keek Telstar tegen een 2-0 achterstand aan. In de tweede helft toonde Telstar karakter, kwam het terug tot 2-1, maar verder dan dat kwam het niet. Tijd voor revanche.

Telstar kreeg dit weekend een flinke klap te verwerken. In Den Bosch werd met 5-0 verloren. Door het verlies van MVV is de Jupiler League play-offs echter nog steeds een optie. Wel is het zo dat Telstar zich eigenlijk geen misstap meer kan veroorloven. De wedstrijd tegen NAC Breda is daarmee cruciaal voor het verdere verloop van de Jupiler League.

De verwachting is dat trainer Michel Vonk het een en ander zal wijzigen in de basiself. Mo Ajnane verschijnt waarschijnlijk als spits terwijl Maletic plaats zal nemen op de bank. Michel Vonk legt uit dat het hier om een tactische keuze gaat in verband met de speelwijze van de tegenstander.