Single Blog Title

This is a single blog caption

Koploper op bezoek

Alles lijkt momenteel de goede kant op te vallen voor de Witte Leeuwen. 3 overwinningen op rij bezorgen Telstar een mooie achtste klassering en zorgt voor veel vertrouwen in de groep die morgen de koploper van de Jupiler League ontvangt: Sparta Rotterdam. Telstar zal het morgen nog wel moeten doen zonder Marko Maletic. De spits viel in de wedstrijd tegen MVV uit met een hamstringblessure en is nog niet fit genoeg om deel uit te maken van de selectie. Ook Donovan Deekman behoort toch niet tot de selectie. Telstar is nog altijd in afwachting van zijn overschrijving.

Telstar kijkt vol vertrouwen vooruit en met een goed gevoel terug. De afgelopen twee weken werden overwinningen behaald op MVV (4-0), Jong Ajax (4-2) en uit in Sittard (0-3). Prachtige cijfers voor Telstar die zichzelf daarmee eindelijk wisten te belonen na goede optredens. Michel Vonk blikt vol vertrouwen vooruit:

Het is zaak om deze uitgangspositie vast te houden en te versterken. Het vertrouwen bij Telstar is, na een aantal verdiend gewonnen wedstrijden, groot. Wij gaan ervoor om dit ook tegen de nr1 van de Jupiler League te laten zien. De ploeg uit Rotterdam komt op een goed moment.

Sparta Rotterdam

Momenteel zullen de supporters uit Rotterdam maar dromen over één ding: het kampioenschap. Je kunt het hen niet kwalijk nemen, want Sparta Rotterdam lijkt af te stevenen op de titel en de daarbij behorende promotie. Vanavond de lastige wedstrijd tegen de Witte Leeuwen die bezig zijn aan een mooie reeks.

Sparta Rotterdam is een club die al jarenlang tot titelkandidaat gerekend mag worden. De laatste jaren mogen echter als teleurstellend worden ervaren omdat het elke keer niet lukte. In het seizoen 2013/2014 was Sparta Rotterdam nog wel dichtbij promotie via de nacompetitie, maar FC Dordrecht ging er met de promotieplek vandoor. Dit jaar zal Sparta Rotterdam niet vaak bovenaan gestaan hebben bij de bookmakers. Met clubs als Go Ahead Eagles, FC Volendam en NAC Breda leek Sparta Rotterdam zich te moeten richten op een plek in de nacompetitie. Niets is minder waar. Met nog 12 wedstrijden te spelen heeft Sparta Rotterdam al 12 verliespunten minder dan runner up VVV Venlo.

Wat is het succes van de kasteelclub? Trainer Alex Pastoor heeft niet de beschikking over sterspelers of vedettes. Misschien dat dat nu juist het geheim is. Topschutter Thomas Verhaar kende voor zijn komst naar Sparta Rotterdam niet bijster goede statistieken. Het getoonde vertrouwen in de spits betaalt hij meer dan terug. Na 21 wedstrijden staat hij al op 19 doelpunten, en de teller blijft maar doorgaan. Achterin is de ervaring van Michel Breuer die er voor zorgt dat er een goede mix ontstaat zodat keeper Kortsmit wedstrijden vol  vertrouwen tegemoet zijn. Ook voormalig Telstar-speler Kenneth Dougall speelt alsof hij al jaren onderdeel is van het team.

Eerder dit seizoen verloor Telstar de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Zoals wel vaker dit seizoen was daar het gevoel dat er meer in had gezeten. Telstar kwam al heel snel op achterstand, maar knokte zich terug in de wedstrijd. In de tweede helft maakte Tarik Tissoudali de verdiende gelijkmaker namens de Witte Leeuwen. Heel lang kon Telstar niet genieten van dit punt. 7 minuten voor tijd maakte Thomas Verhaar de 2-1 namens Sparta Rotterdam en stuurde Telstar daarmee met 0 punten naar huis.

Kaartverkoop

Door de grote drukte willen wij u adviseren vooraf uw kaarten te kopen. Lukt dit niet? Geen probleem. Vanaf 19.00 uur zijn de kassa’s op het voorplein geopend. Ook kunt u online uw kaarten bestellen. Klik hier voor de online verkoop.