Single Blog Title

This is a single blog caption

Kleine oefennederlaag tegen ADO

De spelers die het afgelopen weekeinde zowel bij Telstarals HFC ADO Den Haag (bijna) geen speelminuten kregen, speelden deze zonnige en warme middag een oefenduel in het Rabobank IJmond Stadion. Het team van het trainersduo Fons Groenendijk en Dirk Heesen keerden met een nipte 1-2 zege huiswaarts.

Bij Telstar maakte Dylan Mertens na een aantal weken van afwezigheid vanwege een enkelblessure zijn opwachting. De stagiaires Shaquille Imanuel (AFC, 18 jaar) en Tyro Nimmermeer (ex-Nieuw Sloten, ex-Ajax, ex-AZ en ex-Lazio Roma, 17 jaar) maakten ook deel uit van de selectie.

In de 9e minuut mocht John Goossens namens de groen/geleformatie een vrije trap nemen. Nick Kuipers was meegekomen en kopte de leren knikker naast het doel van Wesley Zonneveld. Drie minuten verder liet voor de eerste keer Danny van Haaren zijn voeten spreken. Zijn afstandsschot vloog naast het doel van de 35-jarige Robert Zwinkels. In de 20eminuut kwamen de bezoekers op voorsprong. Thijmen Goppel lobde de bal fraai over de iets te ver voor zijn doel staande Wesley Zonneveld: 0-1. Drie minuten later stond de gelijkmaker op het scorebord. En wat voor één!? Wat een beauty! Werkelijk waar! Van ruim twintig meter schootAdham El Idrissi de bal onhoudbaar voor Robert Zwinkels in de bovenhoek: 1-1. Nog voor rust kwamen de Hagenezen (of is het Hagenaars?) wederom op voorspong. De bal uit een vrije trap van John Goossens werd het volle strafschopgebied ingeschoten. Bij de tweede paal genoot Melvyn Lorenzen van veel vrijheid. De spits strafte de onachtzaamheid in de Velsense verdediging resoluut af: 1-2.

Na de verplichte rust was er maar één wissel binnen de krijtlijnen te bespeuren. Senne Lynen bleef noodgedwongen, met een kuitbeenblessure, in de kleedkamer achter. Stagiair Tyro Nimmermeer werd zijn vervanger. Het tweede bedrijf was lang zo aantrekkelijk niet als de eerste helft. Al kregen beide ploegen volop mogelijkheden om doelpunten te produceren. Namens de eredivisionist waren Donny Gorter, Yahya Boussakou, Thijmen Goppel maar vooral Melvyn Lorenzen dicht bij een derde Haagse treffer. Telstarkeeper Wesley Zonneveld bleef een onneembare veste in de tweede helft. Met een aantal geweldige reddingen hield hij zijn club op de been. Telstar kreeg een aantal kansen op de gelijkmaker. In de 59e minuut bracht Danny van Haaren Adham El Idrissi in scoringspositie. Zijn inzet werd gekraakt. De bal liep over de achterlijn. De bal uit de corner die hierop volgde werd door Kaloudis Lemonis hoog overgeschoten. Vijf minuten voor het einde zette Danny van Haaren met een steekpass Tyro Nimmermeer vrij voor Robert Zwinkels. Zijn schot verdween net naast. Na exact negentig minuten floot arbiter Timmer voor het einde van dit nuttige oefenduel.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 20. Wesley Zonneveld, 7. Dylan Mertens (74e min. 30. Melle Springer), 8. Senne Lynen (46e min. 15. Tyro Nimmermeer) 13. Ilias Bronkhorst, 14. Danny van Haaren, 18. Darren Rosheuvel, 19. Jordie van der Laan, 23. Kick Groot,32. Shaquille Imanuel, 33. Kaloudis Lemonis en 34. Adham El Idrissi (74e min. 17. Joakim Balmy).
Wel op de bank maar niet gespeeld: 4. Jasper van Heertum en 25. Sven van der Maaten.

HFC ADO Den Haag: 22. Robert Zwinkels, 6. Donny Gorter, 11. John Goossens, 14. Yahya Boussakou, 15. Bas Kuipers, 19. Shaquille Pinas, 20. Nick Kuipers, 21. Maarten Rieder, 25. Robin Polley, 26. Thijmen Goppel en 33. Melvin Lorenzen.
Wel op de bank maar niet gespeeld: Dion Mallone, 3. Giovanni Troupée, 4. Tommie Beugelsdijk, 7. Sheraldo Becker, 8. Aaron Meijers, 9. Tomáš Necid, 10. Lex Immers, 18. Mike Havekotte en 23. Abdenasser El Khayati.

Scoreverloop
20e min.​0-1​Thijmen Goppel​
23e min.​1-1​Adham El Idrissi
42e min.​1-2​Melvyn Lorenzen

Arbitrage
scheidsrechter: de heer L. Timmer
assistent-scheidsrechters: de heren J. van Dijk en J. van der Waaij