Single Blog Title

This is a single blog caption

kleine nederlaag Telstar in Doetinchem

Telstar heeft het in het uitduel tegen De Graafschap net niet kunnen bolwerken. Na een 0-0 ruststand domineerde Telstar de tweede helft maar trok toch aan het kortste eind. Namens de Superboeren werd Youssef El Jebli in de 77e minuut de matchwinnaar: 1-0.

Telstar startte zonder Jerdy Schouten (lichte hamstringblessure) en Junior Toretta. Binnen de krijtlijnen werden zij door Rodny Lopes Cabral en Donny van Iperen vervangen. De Graafschap heeft vijf oud-Telstarspelers onder contract staan. Jordy Tutuarima speelde niet. Hij zat een schorsing uit. Tim Keurntjes komt zeer sporadisch in de plannen van trainer/coach Henk de Jong voor. Hij houdt de bank warm. Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens en Tarik Tissoudali vormden de aanval tegen hun oude werkgever.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Blank heerste er een geweldige sfeer in stadion De Vijverberg. Ook de Telstarsupporters lieten zich goed horen.  Vooral in de tweede helft. Het thuispubliek werd steeds stiller toen Telstar meer en meer het spel domineerde. De eerste helft was dit anders. De thuisclub kreeg een aantal goede kansen om de score te openen. Zo waren Mark Diemers, Youssef El Jebli, Daryl van Mieghem, Fabian Serrarens en Tarik Tissoudali dicht bij een treffer. Veelal kwam doelman Rody de Boer als winnaar uit de strijd. Of allen hadden het vizier niet op scherp staan. Telstar kon hier weinig tegenover stellen. In de 19e minuut was Telstar voor de eerste keer voor het doel van Filip Bednarek te vinden. Rodny Lopes Cabral bemoeide zich met een Velsense aanval, trok de bal goed voor. Doelman Bednarek greep op het juiste moment in voordat Melvin Platje gevaarlijk kon wordne. Zes minuten later werd Melvin Platje de diepte ingestuurd. Hij passeerde twee tegenstander en schoot op het vijandelijke doel. Bart Straalman stond in de baan van het schot. Vier minuten later gooide Toine van Huizen de bal in. De leren knikker werd voor de voeten van Frank Korpershoek gekopt. De aanvoerder dacht niet na en haalde verwoestend uit. Zijn schot werd gekraakt. Anders was het zeker de 0-1 geweest. In de 31e minuut werd Mohamed Hamdaoui ten val gebracht. Op zo’n dertig meter van het doel nam hij zelf de vrije trap. Bij de tweede paal kwam Toine van Huizen inglijden. Hij kwam een teenlengte te kort om de wedstrijd open te breken. Vier minuten voor het rustsignaal van leidsman Blank juichte het stadion al. In kansrijke positie schoot Fabian Serrarens de bal tegen een reclamebord aan.

Na rust tapte Telstar uit een ander vaatje. De thuisclub werd steeds verder teruggedrongen. Telstar domineerde. Deze speelwijze leverde de nodige kansen voor de bezoekers op. In de 47e minuut soleerde Mohamed Hamdaoui door de verdediging van de Zebra’s. Deze solo strandde in schoonheid. Vijf minuten later zette diezelfde Mohamed Hamdaoui aan voor weer een solo. Zijn doelpoging werd door Bart Straalman net voor de doellijn weggewerkt. In de 63e minuut scoorde Melvin Platje, na goed voorbereidend werk van Anass Najah, de openingstreffer. In de ogen van de arbitrage stond de aanvaller buitenspel. Het doelpunt werd afgekeurd. Na afloop en na het bestuderen van de televisiebeelden kan ik maar één conclusie trekken: het was een geldig doelpunt! Nog geen zestig tellen later was Shaquill Sno dicht bij een treffer. Zijn schot vloog net naast. Vier minuten verder kopte Donny van Iperen uit een corner van Mohamed Hamdaoui de bal over het doel van Filip Bednarek. In de 77e minuut scoorde Youssef El Jebli de enige treffer van dit aantrekkelijke duel. De bal uit een voorzet van de rechterflank werd door Fabian Serrarens nog gemist. Het schot van El Jebli ging via het lichaam van Rodny Lopes Cabral tegen de touwen: 1-0. Telstar zette aan voor een slotoffensief. De invallers Senne Lynen en Oussama Zamouri hadden bij schoten het geluk niet aan hun zijde. In de drie minuten extra speeltijd trok ook doelman Rody de Boer mee ten aanval. De verdiende gelijkmaker verscheen echterniet meer op het scorebord.


STATISTIEKEN

Opstellingen
De Graafschap: 1. Filip Bednarek, 2. Bart Straalman, 3. Kevin van Diermen, 6. Robert Klaasen, 10. Mark Diemers, 11. Daryl van Mieghem, 12. Myenty Abena (46e min. 7. Elvio van Overbeek), 15. Andrew Driver, 17. Tarik Tissoudali (73e min. 9. Anthony van den Hurk), 20. Youssef El Jebli (88e min. 28. Frank Olijve) en 22. Fabian Serrarens. Wel op de bank maar niet gespeeld: 8. Tim Receveur, 13. Sjoerd Ars. 14. Tim Keurntjes, 16. Jordy Rondeel, 18. Agil Etemadi en 25. Delano Burgzorg.

Telstar: 1. Rody de Boer, 2. Rodny Lopes Cabral, 3. Donny van Iperen, 4. Jasper van Heertum, 5. Elso Brito, 6. Frank Korpershoek (59e min. 15. Anass Najah), 7. Melvin Platje (77emin. 14. Oussama Zamouri), 9. Andrija Novakovich, 11. Shaquill Sno, 21. Toine van Huizen (49e min. 8. Senne Lynen)en 47. Mohamed Hamdaoui (90e min.). Wel op de bank maar niet gespeeld: 16. Sven van der Maaten, 17. Junior Toretta, 18. Edo Knol, Liban Abdulahi, 20. Joakim Balmy en 23. Floris van der Linden.

Arbitrage
scheidsrechter: de heer E. Blank
Aassistent-scheidsrechters: de heer J.D.C. Hubers en D. Frijn
vierde official: de heer S. Dröge

Scoreverloop
77e min.10Youssef El Jebli

Gele kaarten
47e min.Frank Korpershoek
55e min.Kevin van Diermen
74e min.Senne Lynen
90e min. +2Andrew Driver

Toeschouwers
8.821