Single Blog Title

This is a single blog caption

Kharchouch kopt Telstar naar winst

Telstar was deze dag de gast op de Open Dag van tweededivisionist Rijnsburgse Boys. Met een moeizame 0-1 zege bleef Telstar aan de goede kant van de score. In de 65e minuut was invaller Reda Kharchouch de matchwinnaar. Hij kopte de bal uit een vrije trap van Sven van Doorm raak.

Lang zag het er niet naar uit dat ook Rijnburgse Boys aan de Velsense zegekar gebonden werd. In de eerste helft had de thuisclub het betere van het spel en kreeg een aantal goede kansen om de wedstrijd open te breken. Telstar kon hier vrijwel geen kans tegenoverstellen. In de soms pittige duels om de bal werden de withemden vaak op felheid afgetroefd. In de 7e minuut zette Anthony van Dongen zijn directe tegenstander Redouan El Yaakoubi op het verkeerde been en krulde de bal langs de kruizing. Drie minuten later werd de bal diep op Richelor Sprangers gespeeld. Hij treuzelde net iets te lang en een Rijnsburger voorkwam met een correcte sliding dat de spits de trekker kon overhalen. In de 12e minuut zette Anthony van Dongen de bal voor. Jeffrey Jongeneelen schoot het leer in het zijnet. Zestig tellen verder speelde Richelor Sprangers de bal over de hele naar Senne Lynen. De leren knikker leek achter te gaan. Met de nodige moeite hield de Belg de bal binnen de krijtlijnen. Hij legde de bal terug …. in niemandsland. Halverwege de eerste helft moest Anthony Swolfs voor de eerste keer handelend optreden. Hij reageerde alert op het schot van Marc Magan. In de 31e minuut was de volgende kans weer voor de geel/zwarte formatie. Met Benaissa Benamar in zijn rug schoot Anthony van Dongen uit de draai het leder luttele centimeters naast de voor hem verkeerde kant van de paal. Niet veel later raakte Benaissa Benamar, na een geslaagde stageperiode is hij sinds vandaag een Witte Leeuw, aan zijn neus geblesseerd en moest hij het veld verlaten. Shaquill Sno werd zijn vervanger. In de laatste vijf minuten van de eerste helft hield Anthony Swolfs Telstar op de been. In de 40e minuut schoot Nick Zeijlmans de bal richting de bovenhoek. Met een geweldige zweefduik voorkwam de Belgische goalie een doelpunten. Twee minuten verder werd er net voor de zestien een overtreding op Redouan El Yaakoubi gemaakt. De arbiter van dienst liet doorspelen. De bal rolde voor de voeten van Marc Magan. Met een uiterste formidabele redding kwam Anthony Swolfs weer als winnaar uit de strijd.

Na de verplichte rust tapte Telstar uit een ander vaatje. De Witte Leeuwen gingen mee in de strijd. Deze speelwijze leverde in de 59e minuut bijna succes op. Richelor Sprangers draaide bij zijn tegenstander weg en haalde uit. Doelman Bradly van der Meer moest voor de eerste keer echt in actie komen. Uit de hoekschop die hierop volgde schoot Frank Korpershoek van ver de bal op de lat. In de 65e minuut was het wel raak. Uit een vrije trap van Sven van Doorm, weer terug op het oude nest, kopte Reda Kharchouch de bal tussen lat en de handschoenen van de bijna twee meter lange Bradly van der Meer raak: 0-1. Drie minuten na de openingstreffer had Edo Knol (ex-Telstar) de gelijkmaker op zijn schoen. De redding van Anthony Swolfs mocht er zijn. Eén minuut later stuurde Sven van Doorm Reda Kharchouch richting het vijandelijke doel. Met een ultieme poging voorkwam Bradly van der Meer de tweede Velsense treffer. Even later mocht Edo Knol weer aanleggen voor een afstandsschot. Deze keer vloog het ronde speeltuig naast. In het laatste kwartier kregen beide ploegen nog één kans. In de 76e minuut probeerde Jeffrey Jongeneelen Anthony Swolfs met een schot te verrassen. Ook deze keer was de Belgische doelman de winnaar. Twee minuten verder mikte Senne Lynen de bal te hoog. In de slotfase gebeurde er weinig meer voor beide doelen zodat Telstar ook dit oefenduel tot een goed eind bracht.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Rijnsburgse Boys: 32. Bradly van der Meer, 4. Thomas Bakker (62e min. 14. Carlos Opoku), 5. Jordy Strooker (74e min. 3. Masies Artien), 6. Bram Ros (81e min. 16. Bart Duiker), 8 (46e min. 22. Joël Tillema), 10. Jeffrey Jongeneelen, 13. Maarten Reyneveld (74e min. 27. Floris Hazenberg), 17. Jeroen Spruijt (62e min. 23. Edo Knol), 18. Nick Zeijlmans (81e min. 19. Jesper Slootweg), 21. Bert Koomen (74e min. 20. Gino Demon) en 34. Anthony van Dongen (62e min. 9. Jeroen Meefout).

Telstar: 1. Anthony Swolfs, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 10. Melle Springer (65e min. 25. Shayne Pattynama), 18. Benaissa Benamar (37e min. 2. Shaquill Sno), 19. Richelor Sprangers (77e min. 13. Ilias Bronkhorst), 28. Marko Lipp (46e min. 3. Kick Groot), 29. Glynor Plet (62e min. 9. Reda Kharchouch) en 30. Tuur Houben (46e min. 17 Sven van Doorm).

Scoreverloop
65e min. 0-1 Reda Kharchouch

VOLGENDE OEFENWEDSTRIJD
dinsdag 6 augustus 2019 – 19.00 uur: Telstar – Nationaal Elftal Suriname
voor kaartverkoop: zie www.sctelstar.nl