Single Blog Title

This is a single blog caption

Kansloos in eigen huis

Het competitieduel tussen Telstar en N.E.C. Nijmegen is op een flinke nederlaag voor de thuisclub uitgelopen: 1-7. Het eerste half uur van dit duel kan Telstar de Nijmegenaren nog bijbenen. Na de gelijkmaker van Elayis Tavsan is het over en sluiten voor de Velsenaren. Binnen vier minuten loopt N.E.C. uit naar 1-3 en loopt Telstar de gehele wedstrijd achter de feiten aan.

Trainer/coach Andries Jonker heeft in het thuisduel tegen de Nijmegenaren weer de beschikking over Reda Kharchouch en Shayne Pattynama. Op de bank zitten de nieuwelingen Darryl Baly en Welat Cagro. De terugkeer in de basiself van Kharchouch en Pattynama gaat ten koste van Senne Lynen en Glynor Plet. Bij tegenstander N.E.C. Nijmegen heeft het trio trainers Adrie Bogers, Francois Gesthuizen en Rogier Meijer gekozen voor Ole Romeny in de spits en op het middenveld voor Dirk Proper. Zij krijgen de voorkeur boven de spitsen Jonathan Okita en Etien Velikonja.

De eerste kans is voor Telstar. In de 7e minuut neemt Ilias Bronkhorst een ingooi. Sven van Doorm komt aan de bal. Hij volleert het ronde speeltuig over. Eén minuut later komt N.E.C. op voorsprong. De Nijmegenaren nemen een corner. Ole ter Haar Romeny kopt raak: 0-1. Twee minuten later zet Shayne Pattynama de bal voor. De kopbal van Reda Kharchouch mist kracht en belandt op het doelnet. Tussen de 10e en 30e minuut gebeurt er voor beide doelen weinig. Telstar heeft dan wel het meeste balbezit maar speelt in een te laag tempo. In de 30e minuut komen de Velsenaren op gelijke hoogte. Uit een voorzet van Reda Kharchouch schiet Elayis Tavsan laag de bal in: 1-1. De thuisclub heeft niet lang van deze treffer genoten. Binnen vier minuten loopt N.E.C. uit naar 1-3 door een verwoestende uithaal van Anthony Musaba en een vrije trap van Zian Flemming via de paal. In de laatste minuut van de officiële speeltijd van de eerste helft lopen de bezoekers uit naar 1-4. Het is weer Zian Flemming die scoort.

Na de verplichte rust en de wissel Shaquill Sno voor Ilias Bronkhorst is de eerste kans weer voor Telstar. Jellert van Landschoot gaat in de fout. De snelle omschakeling van Telstar brengt uiteindelijk Charlie Gilmour aan de bal. Zijn schot wordt door doelman Branderhorst gekeerd. In de 60e minuut neemt Benaissa Benamar een vrije trap. Hij schiet de bal in de muur. Even later lost Glynor Plet binnen de krijtlijnen Sven van Doorm af. Vier minuten later staat de 1-5 op het scorebord. Uit een hoekschop kopt Rens van Eijden raak. In de 70e minuut neemt Telstar een corner. Het schot op doel van Charlie Gilmour wordt door Bart van Rooij koppend van de lijn gehaald. Trainer/coach Andries Jonker wisselt in de 76e minuut voor de derde en laatste keer. Redouan El Yaakoubi maakt plaats. Zijn vervanger is Rashaan Fernandes. In de absolute slotfase, de drie minuten extra speeltijd, bepaalt N.E.C. de eindstand op 1-7 door een eigen goal van Benaissa Benamar en invaller Aijman Sellouf.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Telstar: 12. Sven van der Maaten, 4. Charlie Gilmour, 5. Redouan El Yaakoubi (76e min. 15. Rashaan Fernandes), 6. Frank Korpershoek, 7. Elayis Tavsan, 9. Reda Kharchouch, 13. Ilias Bronkhorst (46e min. 2. Shaquill Sno), 17. Sven van Doorm (62e min. 29. Glynor Plet), 18. Benaissa Benamar, 21. Anass Najah en 25. Shayne Pattynama. Wel op de bank maar niet ingevallen: 1. Anthony Swolfs, 8. Senne Lynen, 10. Melle Springer, 20. Abdel El Ouazzane, 23. Cas Dijkstra, 24. Darryl Baly en 28. Welat Cagro.

N.E.C. Nijmegen: 1. Mattijs Branderhorst, 3. Rens van Eijden, 4. Josef Kvida, 5. Bas Kuipers, 7. Anthony Musaba (76e min. 11. Randy Wolters), 8. Jellert van Landschoot, 12. Mart Dijkstra, 17. Ole ter Haar Romeny (85e min. 16. Souffian El Karouani), 21. Zian Flemming, 28. Bart van Rooij en 71. Dirk Proper (82e min. 20. Aijman Sellouf). Wel op de bank maar niet ingevallen: 9. Etien Velikonja, 26. Cas Odenthal, 30. Frank Sturing, 31. Job Schuurman en 34. Terry Lartey-Sanniez.

Scoreverloop
08e min. 0-1 Ole ter Haar Romeny
30e min. 1-1 Elayis Tavsan
32e min. 1-2 Anthony Musaba
34e min. 1-3 Zian Flemming
45e min. 1-4 Zian Flemming
66e min. 1-5 Rens van Eijden
90e min. +2 1-6 Benaissa Benamar (eigen doel)
90e min. +3 1-7 Aijman Sellouf

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer K. Vermeiren (Bel.)
Assistent-scheidsrechters: de heren Y. Neve en D. Symons (Bel.)
Vierde official: de heer W. Wiersma

Gele kaarten
83e min. Shaquill Sno
88e min. Souffian El Karouani

Toeschouwers
2.401