Single Blog Title

This is a single blog caption

Invaller van Wetten schiet Telstar naar driepunter

Het is Telstar eindelijk gelukt om Jong AFC Ajax op sportpark De Toekomst te verslaan. Na een vroeg doelpunt voor de jonge Ajacieden herstelt Telstar zich. Na het wegsturen van Hassane Bandé winnen de Velsenaren het duel met 1-2. De doelpunten komen op naam van Rashaan Fernandes en invaller Niels van Wetten.

De eerste mogelijkheid is voor de thuisclub, maar Enric Llasana mikt de bal ver naast. In de 11e minuut komt Jong Ajax op 1-0. Na een prima aanval kopt Ar’jany Martha raak: 1-0. In de 17e minuut schiet Max de Waal op het Velsense doel. De spits schiet de bal recht in de handen van Jasper Schendelaar. Eén minuut later is Youri Regeer dicht bij de 2-0. De zoon van oud-Telstarspeler Arend Regeer mikt net naast. Al vroeg in het duel, 19e minuut, moet trainer/coach Andries Jonker de eerste wissel noodgedwongen toepassen. Benaissa Benamar kan niet meer verder en wordt door Roscello Vlijter vervangen. In de 23e minuut kopt Ilias Bronkhorst uit een voorzet van Rashaan Fernandes de bal naast. Vier minuten verder zet Gyliano van Velzen de bal voor. Het schot van Yaël Liesdek wordt gekraakt. Rond de 30e minuut neemt diezelfde Van Velzen een vrije trap. Zijn inzet vliegt naast. Zes minuten later zet Yaël Liesdek de bal voor. De kopbal van Sebastian Soto is niet krachtig genoeg om het doelman Dominik Kotarski lastig te maken. Niet veel later probeert Gyliano van Velzen het van afstand. Zijn schot wordt een prooi voor de Jong Ajax-doelman. Vijf minuten voor het rustsignaal van scheidsrechter Dröge treedt Telstar te weifelend op. Victor Jense kan hiervan profiteren. Al glijdend schiet hij de bal in. De redding van Jasper Schendelaar mag er zijn. Vlak voor rust zorgt een vrije trap van Gyliano van Velzen voor veel onrust in de Amsterdamse achterhoede. Uiteindelijk komt Dominik Kotarski als winnaar uit de strijd.

Na rust, met Welat Cagro voor de geblesseerde Sebastian Soto, moet Jong Ajax al snel met tien man verder. In de 48e minuut maakt Hassane Bandé een overtreding op Rashaan Fernandes. Goed voor een rode kaart. Even hiervoor krijgt Victor Jensen een geweldige kans. Zijn kopbal belandt in de handschoenen van Jasper Schendelaar. Drie minuten later stuit Max de Waal op Jasper Schendelaar. In de rebound scoort Donny Warmerdam de 2-0. In de ogen van de arbitrage staat de middenvelder buitenspel. Geen doelpunt dus. In de 54e minuut komt Telstar op gelijke hoogte. Op aangeven van Ilias Bronkhorst schiet Rashaan Fernandes de bal fraai achter doelman Kotarski: 1-1. Zes minuten later moet de doelpuntenmaker zich laten vervangen. Niels van Wetten is zijn vervanger. In de 79e minuut is Youri Regeer bijna bij de 2-1. De redding van doelman Schendelaar op zijn kopbal mag er zijn. Zes minuten voor het einde van de Noord-Hollandse derby komt Anthony Berenstein het veld in. De verdediger is bijna één jaar uit de roulatie geweest met een knieblessure. In de 86e minuut wordt de bal diep op Jaymillio Pinas gespeeld. Shayne Pattynama is net op tijd terug op zijn inzet te blokken. De bal eindigt tegen de reclameborden. Eén minuut later is het wel raak maar dan aan de andere kant van het speelveld. Telstar zet op de linkerflank een aanval op. Via een aantal spelers komt de bal bij Welat Cagro. Hij tikt de bal door naar Niels van Wetten. De invaller denkt niet na en haalt direct uit: 1-2. Wat een knal! In de absolute slotfase dringt de thuisclub wel aan, maar Jasper Schendelaar en zijn verdedigers zijn niet meer te passeren. Hij moest nog één keer handelend optreden. Op een inzet van Sontje Hansen.

STATISTIEKEN

Opstellingen
Jong AFC Ajax: 1. Dominik Kotarski, 2. Liam van Gelderen (29e min. 15. Rio Hillen), 3. Enric Llansana, 4. Nordin Musampa, 5. Youri Baas (76e min. 16. Steven van der Sloot), 6. Youri Regeer, 7. Ar’jany Martha (76e min. 21. Sontje Hansen) 8. Donny Warmerdam (65e min. 17. Kian Fitz-Jim), 9. Max de Waal (76e min. 18.  Jaymillio Pinas), 10. Victor Jensen en 11. Hassane Bandé.
Wel op de bank maar niet gespeeld: 12. Daan Reiziger, 19. Gibson Yah en 20. Julius Dirksen.

Telstar: 1. Jasper Schendelaar, 2. Ilias Bronkhorst, 4. Benaissa Benamar (20e min. 27. Roscello Vlijter), 5. Redouan El Yaakoubi, 7. Rashaan Fernandes (60e min. 16. Niels van Wetten), 9. Glynor Plet, 12. Sebastian Soto (46e min. 28. Welat Cagro), 18. Gyliano van Velzen, 21. Anass Najah, 25. Shayne Pattynama (84e min. 11. Anthony Berenstein) en 43. Yaël Liesdek. 

Wel op de bank maar niet gespeeld: 6. Frank Korpershoek, 15. Redouan Taha, 17. Trevor Doornbusch, 20. Abdel El Ouazzane, 37. Quincy Nkansah, 39. Marwan Ouardane en 45. Lesley Bakker.

Scoreverloop
02e min. 1-0 Ar’jany Martha
08e min. 1-1 Rashaan Fernandes
10e min. 1-2 Niels van Wetten

Arbitrage
Scheidsrechter: de heer S. Dröge
Assistent-scheidsrechters: de heren H.M. Kucukerbir en J. van der Waaij
Vierde official: de heer S. Spaan

Gele kaarten
30e min. Nordin Musampa
43e min. Youri Baas
45e min. +1 Anass Najah
58e min. Ilias Bronkhorst

Rode kaart
48e min. Hassane Bandé

Toeschouwers
0