Single Blog Title

This is a single blog caption

In memoriam: Jos de Waard

Beste voetbal vriend(inn)en,

Met verslagenheid namen wij kennis van het overlijden van Jos de Waard, voormalig voorzitter, en vader van huidig voorzitter Pieter de Waard. Jos stierf op maandagochtend na een kort ziekbed en werd 87 jaar. Hij laat zijn vrouw, steun en toeverlaat Reina de Waard – van den Berg, en hun gezin achter.

Jos de Waard was tussen 1981 en 1988 actief als voorzitter van de Witte Leeuwen. De club was net gedegradeerd en zat financieel in een zeer moeilijke situatie. Onder zijn bezielende leiding is de weg naar herstel ingezet en werd de club van een ondergang gered.

Voorafgaande aan zijn Telstar voorzitterschap was hij ook jarenlang bestuurslid en voorzitter van IJVV Stormvogels. Midden jaren tachtig werd hij lid van het bestuur betaald voetbal. Eind tachtig stopte hij daarmee en is hij bij de bond gedurende de  jaren negentig zeer actief lid geweest van de arbitrage- en licentiecommissie. Jos kreeg een Koninklijke onderscheiding, werd erelid van IJVV Stormvogels en is Bondsridder van de KNVB.

Wij wensen een ieder die Jos een warm hart toedraagt veel sterkte in deze moeilijke tijd. Het afscheid vindt in besloten kring plaats.