Single Blog Title

This is a single blog caption

In memoriam: Henk van Dorp

Telstar heeft met droevenis kennis genomen van het overlijden van Henk van Dorp. Meneer van Dorp was voetbaldier in hart en nier en werd bij Telstar lid van verdienste na zijn rol als scout in de transfer van Jamal Dibi in 2000. Meneer van Dorp adviseerde de Witte Leeuwen Jamal Dibi over te nemen van DWS. Het legde de club geen windeieren. Dibi vertrok in 2000 voor circa een miljoen gulden naar AZ. Genoeg reden voor het bestuur van Telstar om meneer van Dorp lid van verdienste te maken. Naast zijn prominente rol bij Telstar was meneer van Dorp meer dan 88 jaar lid van de Kennemers.

Ook na zijn actieve tijd als scout bij Telstar was meneer van Dorp een graag geziene gast in het Rabobank IJmond Stadion. Het vaste bakje koffie op de maandagochtend met de vrijwilligers, de diverse voetbalbeurzen en elke thuiswedstrijd. Het voetbal zorgde de laatste jaren, na diverse tegenslagen, voor een glimlach in moeilijke tijden. Zo ook de laatste thuiswedstrijd die Meneer van Dorp bezocht op 6 maart j.l. tegen Jong PSV (1-0 winst).  Meneer van Dorp werd 96 jaar en overleed afgelopen donderdag in zijn woonplaats Driehuis.

Op verzoek van de familie vragen wij iedereen, gezien de omstandigheden, de uitvaart in besloten kring te laten verlopen. Wij wensen de familie veel sterkte.

Foto: IJmuider courant